top of page

Opinie: Coalitie onder hoogspanning!Politiek journalist Liliana Casagrande van HBVL strooide afgelopen vrijdag ferm met zout in de open CD&V-wonden. "Waarnemend burgemeester Jelle Engelbosch (N-VA) heeft in het Truiense vaccinatiecentrum de posters van burgemeester Veerle Heeren (CD&V) laten weghalen. Hij beschouwt die posters als politieke propaganda." Auch!

Menig CD&V-militant verslikte zich afgelopen vrijdag stevig in zijn koffie bij het lezen van Casagrande's artikel. Meer nog. “Politici moeten wegblijven uit vaccinatiecentra”, vond Jelle Engelbosch in HBVL. “Ik zal me ook pas als allerlaatste Truienaar laten vaccineren. Eerst de Truienaren, dan pas de burgemeester. Zo simpel is dat.”

Voila, toen smaakte de koffiekoek ook al niet meer. De tijd dat de Truiense plaatselijk correspondent van HBVL het Truiense nieuws naar Hasselt kon filteren, behoort nu tot de voltooid verleden tijd. Zoveel is duidelijk!


Bij CD&V geen communicatie

Hoe spin in het web Bert Stippelmans dat allemaal zal rijmen met zijn achterban is ons een raadsel. Ook de al zo goed als onzichtbare voorzitter CD&V Peter Borgs is nu helemaal in mist opgegaan. Want er is geen communicatie naar de basis toe. Geen vergadering, geen fractie, geen brief, geen mail ... niets. De Truiense christendemocraten blijven vertwijfeld en gewond achter. De oranje Whatsapp-groepjes lichten wanhopig op: 'Wanneer komt Veerle terug? Komt ze terug? En wanneer ze niet terugkomt, zijn we de sjerp dan kwijt?'


Liberalen op scherp

Ook bij de liberalen staan de zenuwen op scherp. Wie onderhandelde nu in godsnaam dat Engelbosch eerste schepen werd? Kwam dat het blauwe fabriekje niet toe? "Want het is duidelijk, Jelle is wakker geschoten", zegt een vooraanstaande Open Vld'er. "Waar hij eerder wat lui rondslofte en vooral zijn eigen zaakjes berooide, is hij nu plots ontpopt tot een overactieve burgemeester, vastbesloten die sjerp zo lang als mogelijk te omgorden. Nu, we zullen wel zien, al is die laatste, onverstandige communicatie natuurlijk niet bevorderlijk voor de sfeer. Hopelijk geen voorbode, voor wat nog komen gaat."


Kippenhok

Daarbij hebben de liberalen ook hun eigen problemen. Ludwig Vandenhove heeft in zijn laatste nieuwsbrief aangekondigd het Villa Rosa-dossier opnieuw op de agenda te willen plaatsen. Zorgen voor OCMW-voorzitter Pascy Monette? Naar verluidt zou hij nu ook wel willen dat de waarheid komt bovendrijven. Het dossier en daaraan gekoppelde verdachtmakingen beginnen na drie jaar zwaar te wegen. Misschien is het voor hem nu ook tijd om orde op zaken in dat kippenhok te stellen?


Financieel directeur

Benieuwd ook naar de andere hete hangijzers. Hoe zit de vork nu precies aan de steel in het Stadswerkhuis? Hoeveel gerechtelijke procedures heeft de stad de afgelopen jaren aangespannen? Wat was de kostprijs? En is ze daar haar boekje niet te buiten gegaan? Zal financieel directeur Vandijck antwoorden verschaffen over het reilen en zeilen van de stedelijke aankoopdienst en de praktijken van de firma Redosa?


Hou dus zeker in de loop van volgende week Trudocs in het oog!1.262 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page