top of page

Opinie: Hoe Jo Francois op uw kosten champagne drinkt in de skybox van STVV
Als een Napoleon in het diepste van zijn gedachten stond de schepen van Financiën Jo Francois te blinken met een nagelnieuw STVV-shirt in zijn handen. Ook de voorzitter van STVV stond te lachen, want die had net 600.000 euro van de Stad Sint-Truiden naar zijn club zien versluizen.


Je moet toch wel lef hebben, denk ik dan. In een stad waar 21,2% van de Truiense kinderen tot hun derde levensjaar opgroeit in regelrechte kansarmoede, tekent de schepen van Financiën Jo Francois fier als een kleine keizer een contract met een voetbalclub uit eerste klasse geleid door gehaaide Japanners van het onlinebedrijf DMM.com. Dat contract stipuleert dat STVV elke 1ste augustus en dit voor de komende 3 jaren een factuur naar de stad mag sturen ten belope van 150.000 euro. In ruil komt het logo van de Stad Sint-Truiden achteraan op het shirt van de spelers te staan en staan we onder meer 4 keer per jaar in het STVV-magazine. Prijskaartje: 600.000 euro. In een stad waar de totale schuld opgelopen is tot 142 miljoen euro in 2022. In een stad waar een Truienaar geboren wordt met een schuld van 3.550 euro. Koploper in Limburg.

STBB

Is er nagedacht om andere clubs zoals STBB die dit jaar 75 jaar bestaat ook wat te geven? Ik moet het Ludo Vanbeeck eens vragen. De Truiense handbal misschien? Of de zwemclub? Ik ken het antwoord al. Natuurlijk niet. Koning Voetbal regeert.

Skybox met champagne

Wat natuurlijk zeer belangrijk is voor de heren en dames schepenen, is het feit dat ze in ruil voor die 600.000 euro een skybox ter beschikking krijgen. Om te netwerken natuurlijk overgoten met champagne. Dus zij betalen hun ticket niet zelf, zoals de gewone Truiense supporter. Neen zij zitten op uw kosten gratis en voor niets in een skybox letterlijk op u neer te kijken. Op onze kosten nog wel. En nu komt het. In die overeen komst staat dan nog eens doodleuk dat hier niemand iets van mag weten. 'Need to know"-basis. Geheimhouding. Wij mogen dus niet weten wat er met ons belastinggeld gebeurt.


Fien

Maar, en dat heb ik Fien beloofd, laat mij eindigen met een positieve noot. Trudocs wenst ondanks alles STVV en haar supporters veel succes vanavond in hun wedstrijd tegen Union.


1.785 weergaven1 opmerking

1 Comment


daniel.vandyck
daniel.vandyck
Jul 23, 2022

pure schande en ze blijven maar voortdoen.

Like
bottom of page