top of page

Opnieuw administratie op wieltjes?Onze 'Oudjes' dreigen meer en meer een vergeten groep te worden. En dat is pijnlijk. Voor het kleinste document, voor een premieaanvraag, voor een nieuwe 'pas' zijn ze verplicht naar het 'Schuttershof' te komen, maar ze geraken er niet meer.


Dus, ze zijn verplicht iedereen na te lopen. Zo worden ze maar elke keer met hun neus op hun handicap, op hun beperking geduwd. De man, die zijn beklag komt doen, zit met zijn twee stokoude ouders, die gewoon niet meer uit hun huis geraken. "En dat was vroeger anders", zegt hij. "Toen de lijnbus van Vandenhove nog uitreed naar de verschillende deelgemeenten, om de papieren van de ouderen met bewegingsbeperking

in orde te brengen. De mensen noemden die bus de 'Administratie op wielen.'"


Op en af rijden

Ludwig verduidelijkt: "Toen ik kersverse Burgemeester werd, stelde zich dat probleem ook al. Ik ben dan naar 'de Lijn' gereden waar ik zonder veel problemen een aftandse lijnbus op de kop of beter op het dak, kon tikken. Ik installeerde een polyvalente ambtenaar met zijn computer in de bus, die op die manier een rijdend stadhuis werd. "Maar", gaat Ludwig

verder. "Mijn bus was zijn tijd vóór: in 1996 waren de internetverbindingen niet wat ze nu zijn. En vanuit de bus kon de brave ambtenaar niet op alle diensten van het stadhuis binnen.

De bus moest te veel op en afrijden." Nog Vandenhove: "Nu het internetverkeer optimaal werkt, kan onze vliegende ambtenaar het stellen met een gewoon autoke van de stad, hij belt bij de mensen, die hem getelefoneerd hebben, aan en moet maar gewoon zijn computer in de prise steken. En zo heeft hij toegang tot alle diensten in het Administratief Centrum."

Al was zijn bus geen totaalsucces, dat doet er niet toe, de verdienste van Ludwig Vandenhove ligt in de intentie: hulpbehoevenden een hand reiken. Prachtig.


Witte

Op het eerste gezicht zoudt ge zeggen: "Zo op huisbezoek gaan, is een prachtjob voor iedere ambtenaar. Hij ziet mensen en is er eens uit. Maar vergis u niet. Op iedere tafel staat, uit dank, de fles 'witte'. Zoals in den ouden tijd voor de facteur, die het pensioen kwam betalen. Maar de postbode kwam te voet...."


992 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page