top of page

Parkeerblues in Saint-Pierre



De bewoners van onze sympathieke wijk Sint-Pieter zijn de dupe geworden. De stad heeft massaal veel schulden en de gewone burger kan zijn plan trekken. De parking van het zwembad, sedert jaren en dagen een gratis oplossing voor zowel de bezoekers van onze Vurige Stede als de bewoners rond de prachtige kerk van Sint-Pieter is niet meer gratis…


De 1ste 2 uur gratis,… is dat een oplossing voor de licht belegen dame of de rijpe papa des huizes die met pensioen is, voor zijn deur geen plaats heeft en zijn vehikel dat slechts een paar duizend kilometers per jaar rijdt, toch ergens moet kwijt geraken. Ik ben eens gaan horen bij mensen die ’s avonds komen sporten op Lago en die hun auto op de Naamsesteenweg of de Olympialaan proberen kwijt te geraken. Ze kunnen gratis 2 uur op de parking staan maar daar komen ze niet mee toe: een trainingssessie, inclusief een zwembeurt en een douche wordt gegarandeerd 3 uur, .. dus telkens betalen om te komen sporten.


Gratis parkeerplaatsen innemen

Logisch dat die mensen een alternatief zoeken en 3 tot 4 maal de toer doen van de Naamsesteenweg naar de Olympialaan/en of de Broekstraat of de Kwadesteenweg om toch maar die toevallige opening te vinden. Mensen die komen werken in Sint-Truiden gaan tussen 8u00 en 9u00 alle mogelijke gratis parkeerplaatsen innemen. Zij komen hun boterham met soms karig beleg verdienen en kunnen hun auto niet in een rugzak steken. Parkeren aan een ‘dagtarief’ op de Lago parking is erg kostelijk als we dat op maandbasis bekijken.


Ondanks bewonerskaart

Ondertussen zitten onze bewoners van Sint-Pieter met de handen in het haar. Door de dag een grote parking die dikwijls quasi leegstaat en voor hun karretje is er geen plaats meer in hun eigen straat, dit ondanks het feit dat ze beschikken over een bewonerskaart die hun ook 90 euro per jaar kost. Stel je voor, Jef, wat last van zijn heupen, moet zijn autootje een kleine kilometer verder parkeren. Hij is nog te fier om een rollator te gebruiken en sukkelt terug naar huis.


Geldgewin van Truparc Jef betaalt ook zijn taksen, zijn belastingen, zijn onroerende voorheffing, extreem hoog in onze Vurige Stede. Hij krijgt er bijna niets voor terug, bovendien, de rust die hij vroeger had, is weg, verdwenen alleen maar door het geldgewin van Truparc dat als geldmachine moet dienen om de stad uit haar diepe schuldenberg te helpen kruipen. Denk ook maar aan een jong gezin met 2 kleine kinderen, wat moe, de kids wat jengelend, ouders wat lastig, geen woorden noch verdere voorplantingsdrang meer als ze thuis komen… Ze hebben geïnvesteerd op Sint-Pieter, een ‘betaalbare’ wijk doch nu wel zonder gratis parking.


Verguisd

Waar hebben de inwoners van zowat de meest volkse en sympathieke wijk van ’t Stad dit aan verdiend? Hebben ze geen politiekers meer die hun beschermen? Raymonde deed dat vroeger schitterend maar wordt ondertussen ook verguisd door haar eigen fractie. Een mogelijke oplossing kan zijn om aan de bewoners van deze wijk een soort van surplus kaart aan te bieden, een extraatje dus op hun bewonerskaart, wat hen toelaat door de dag, de parking staat dan toch quasi leeg, hun karretje kwijt te geraken. Na 18u00 zijn de bezoekers doorgaans weg en kunnen de bewoners terug hun vertrouwde plekjes innemen. De onvrede groeit, de mensen van Sint-Pieter willen een oplossing. Een luisterend oor van onze politieke elite zou veel deugd doen !

977 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 comentário


Erwin Goessens
Erwin Goessens
03 de out. de 2022

En daar wringt nu juist het schoentje..., een luisterend oor hebben bij bemerkingen door de burger(s) is eigenlijk als toegeven dat je de verkeerde beslissingen hebt genomen. En dat is voor een politieker 6 bruggen te ver.

Curtir
bottom of page