top of page

Recensie: Play it again, Sam!

Bijgewerkt op: 31 okt. 2023Wat doet die nazomer toch deugd: 23° Celsius en genieten in hemdsmouwen op mijn geliefd terras: Tiba geniet met volle teugen van de aandacht van al die bezoekers en natuurlijk bovenal van haar godin, ons aller Sabrina, dé beschermengel van de hondjes op haar terras!


Die nazomer leidt ook tot extra nazorg. In plaats van thuis tegen de radiator geleund naar die soms onnozele tv-programma’s te kijken, trekken we onze stad in. Tiba, mijn vrouwtje en ikzelf hebben gereserveerd bij de Humphrey’s, hét restaurant dat zeker en vast een echte meerwaarde is voor ons cultureel centrum. Frank ontvangt zijn gasten alsof hij ze jaren kent, wat ook echt is voor velen onder ons. Ann-Sofie, een zalige meisje dat haar kunde in haar keuken laat gelden en de dochter, een schat van jong geweld, een natuurlijke schoonheid met de juiste opvoeding, die hun klanten laat thuis komen. Een uitzonderlijke eigenschap voor deze jonge mooie vrouw!


Handgesneden rundstartaar,

We starten onze menu met een prachtige Paix Dieux van het vat en voor mijn geliefde een heerlijk glas viognier. Als voorgerecht hebben we gekozen voor een ‘sharing dish’, met name de niet te imiteren ‘Scamorza ‘, een gerookte Italiaanse kaas overgoten met tomatensaus.

Het hoofdgerecht worden 2 klassiekers van hun kaart, met name de vol au vent op grootmoeders wijze, prachtig opgebouwd qua smaken en samenstelling en voor mij de handgesneden rundstartaar, waarbij ik enkel nog het ei en de peper en zout naar believen kan toevoegen. Heerlijk vers gesneden vlees, vergezeld van authentieke ‘old model frietjes’.

Veel wijnen zijn te krijgen per glas, waarbij de rode die ik had gekozen mijn toch wel uitgebalanceerde privé wijnkelder deed blozen. Ik kon genieten van een heerlijke Barbera uit Piemonte, prachtig gewoon!


Goede horeca

De rekening komt en voor minder dan 90.00 euro hadden we genoten van een heerlijk gastronomisch moment, niet dé grote gastronomie, maar wel een eerlijke keuken die veel Truienaren reeds heeft overtuigd het niet verder te zoeken. Wat fijn dat we zo’n zaken in onze stad mogen bezoeken. Hopelijk blijven ze dat hard werken volhouden. Goede horeca uitbaten vergt veel zweet en tranen maar geeft voor deze mensen, als ze het goed doen, ook veel appreciatie van hun gasten. Heerlijk! Of om het met de woorden van Humphrey Bogart te zeggen: Play it again, Sam!

1.638 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

ความคิดเห็น


bottom of page