top of page

PVDA Sint-Truiden deelt hotdogs uit bij voedselbank Team HopeDe leden van PVDA Sint-Truiden gingen woensdag helpen bij voedselbank Team Hope. Ze deelden er hotdogs uit om de mensen die naar de voedselbank moeten, te steunen in deze moeilijke tijd. “Enkel met solidariteit komen we met z’n allen door deze donkere winter- en crisismaanden,” zegt Truiens PVDA’er Sabrina Onate y Martinez. “Ook in Sint-Truiden stijgt de armoede. Met deze actie willen we de mensen helpen, maar we willen ook de politici op hun verantwoordelijkheid wijzen: pak de armoede nu eindelijk structureel aan.”


Leden en sympathisanten van PVDA Sint-Truiden gaven zich op als vrijwilliger bij de driewekelijkse voedselbedeling van voedselbank Team Hope en deelden ook hotdogs uit. “Heel fijn dat jullie dit doen. Zo’n hotdog smaakt altijd en dat geeft een beetje kerstsfeer nu de kerstmarkten niet meer mogen doorgaan,” klonk het bij een van de bezoekers. In Sint-Truiden maken bijna 900 gezinnen gebruik van een voedselbank. Dat verbaast niet als je weet dat 15 procent van de Truiense kinderen in armoede opgroeit. Sinds Corona zag Team Hope haar 'publiek' met dertig gezinnen uitbreiden. Dit aantal zal nog toenemen. Nu kunnen een aantal gezinnen hun loonverlies van 30 procent nog compenseren met spaarcenten. Maar die spaarcenten geraken ook op.“Die toename van de armoede is voor ons als linkse partij onaanvaardbaar. Nu vervangt de tijdelijke werkloosheid maar 70 procent van het inkomen, dat zou 100 procent moeten zijn. Want die paar honderd euro minder maken voor veel gezinnen een groot verschil”, aldus Sabrina. Meer structureel vragen we dat de stad ervoor zorgt dat de huurprijzen naar omlaag gaan. Want veel gezinnen geven een te groot deel van hun inkomen aan te hoge huurprijzen. Dan blijft er al gauw niets meer over voor andere basisbehoeften”.

"In Sint-Truiden maken bijna 900 gezinnen gebruik van een voedselbank. Dat verbaast niet als je weet dat 15 procent van de Truiense kinderen in armoede opgroeit.

“Met dit soort initiatieven willen we tonen dat er structureel iets moet gebeuren aan de groeiende armoede en de ongelijkheid in onze samenleving. Maar dat doen onze politici niet. Ze pakken de armoede niet aan. Hoe kan het dat in deze crisis de armoede toeneemt, maar tegelijk ook de 100 rijkste Europeanen samen 120 miljard euro rijker werden? Dan klopt er iets niet aan ons systeem. Die rijkdom moet in de eerste plaats herverdeeld worden, bijvoorbeeld met een miljonairstaks”, gaat Sabrina verder. “Het doet deugd te zien dat onze leden en sympathisanten zich met zoveel enthousiasme aansluiten om te helpen. Het toont dat solidariteit even besmettelijk is als corona. Overal in het land organiseert de PVDA solidariteitsacties. Iedereen die mee wil doen, kan ons een seintje geven”, besluit Onate y Martinez.

166 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page