top of page

Recensie: L’air des SensEen fietstocht op een zonnige zondagmiddag, heerlijk onderweg met ons twee, richting Brabant. Zoutleeuw wordt onze stopplaats, een restaurant dat een beetje vergeten ligt in het oud centrum van deze Middeleeuwse stad. L’air des Sens, the place to be voor die zondagmiddag.


Tot en met het brood wordt er zelf gemaakt, geserveerd als starter met wakame, avocado in een dressing van limoen en soya, … kortom hét begin van een echte eetbelevenis !

Het wijnassortiment gaat terug naar de roots van de chef : Duitsland draagt de hoofdtoon, maar met wat voor wijnen : heerlijke volle rijke pinot gris en chardonnay uit Baden, de Pfalz, ook natuurlijk wijnen uit Zuid-Frankrijk, vin naturelle met wat melkzuur in de neus, lekker, echt iets voor de liefhebbers. De sommelier van dienst, de vrouw des huizes dus, kent haar vak op en top : niet opdringerig, een verfijnde en terechte beschrijving van hetgeen in ons glas verschijnt. Ze hebben ook een formule waarbij ‘proevertjes’ worden geserveerd : minder alcohol in het hoofd en toch de smaak in de mond, een meer veilige oplossing, ook om met de fiets terug naar huis te rijden !


Beste groentekok

Elk gerecht was uitgebalanceerd, zijn uitroep tot beste groentekok van Vlaanderen is echt niet overdreven, bloemkool zoals ik ‘m nooit heb mogen verorberen…. Sashimi van dorade met een jus van bergamot, een smaakbom, spijt dat het op was! Zwarte pootkip met linzen uit Puy, een jus van laurier, hoe lekker was dat, wat een combinatie met die ongelooflijke pinot noir!


Ondergewaardeerd

Dit restaurant is nog aardig wat ondergewaardeerd bij het grote publiek. Ok, het kost een stukje meer dan de lokale brasserie maar het is ook zoveel beter! Een Michelinster zou hier echt niet misstaan. Beter iets minder gaan eten maar ineens iets beter uitkiezen. Er zijn genoeg restaurants waar de prefab botviert maar waar de rekening in verhouding veel te hoog stijgt tegenover de kwaliteit wat men op het bord krijgt.


Bijkomende info op www.lairdessens.be Vincent Betsstraat 12, 3440 Zoutleeuw


892 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page