top of page

Recensie: L’air des SensEen fietstocht op een zonnige zondagmiddag, heerlijk onderweg met ons twee, richting Brabant. Zoutleeuw wordt onze stopplaats, een restaurant dat een beetje vergeten ligt in het oud centrum van deze Middeleeuwse stad. L’air des Sens, the place to be voor die zondagmiddag.


Tot en met het brood wordt er zelf gemaakt, geserveerd als starter met wakame, avocado in een dressing van limoen en soya, … kortom hét begin van een echte eetbelevenis !

Het wijnassortiment gaat terug naar de roots van de chef : Duitsland draagt de hoofdtoon, maar met wat voor wijnen : heerlijke volle rijke pinot gris en chardonnay uit Baden, de Pfalz, ook natuurlijk wijnen uit Zuid-Frankrijk, vin naturelle met wat melkzuur in de neus, lekker, echt iets voor de liefhebbers. De sommelier van dienst, de vrouw des huizes dus, kent haar vak op en top : niet opdringerig, een verfijnde en terechte beschrijving van hetgeen in ons glas verschijnt. Ze hebben ook een formule waarbij ‘proevertjes’ worden geserveerd : minder alcohol in het hoofd en toch de smaak in de mond, een meer veilige oplossing, ook om met de fiets terug naar huis te rijden !


Beste groentekok

Elk gerecht was uitgebalanceerd, zijn uitroep tot beste groentekok van Vlaanderen is echt niet overdreven, bloemkool zoals ik ‘m nooit heb mogen verorberen…. Sashimi van dorade met een jus van bergamot, een smaakbom, spijt dat het op was! Zwarte pootkip met linzen uit Puy, een jus van laurier, hoe lekker was dat, wat een combinatie met die ongelooflijke pinot noir!


Ondergewaardeerd

Dit restaurant is nog aardig wat ondergewaardeerd bij het grote publiek. Ok, het kost een stukje meer dan de lokale brasserie maar het is ook zoveel beter! Een Michelinster zou hier echt niet misstaan. Beter iets minder gaan eten maar ineens iets beter uitkiezen. Er zijn genoeg restaurants waar de prefab botviert maar waar de rekening in verhouding veel te hoog stijgt tegenover de kwaliteit wat men op het bord krijgt.


Bijkomende info op www.lairdessens.be Vincent Betsstraat 12, 3440 Zoutleeuw


894 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


jurgenq863
jurgenq863
Jul 05, 2022

Met plezier tijdens de middagpauze die ik me als zelfstandige opleg. Vers gebakken brood met verse krabsalade van de beste slager van Knokke , eenvoudig maar zo lekker... een Earl Grey thee en dadelijk wat yoghurt met vers fruit.. meer moet dat niet zijn op een werkdag thuis waar zowel Isabel en ik klanten aan het bellen zijn. De zonnestralen spelen door de ramen en geven hier een vakantiegevoel tijdens het werken.. dat samen met het mooie uitzicht wat een penthouse biedt is enkel nog toe te voegen de Spaanse schone waarvan ik zoveel hou en waar ik grote plannen mee heb. Plannen waar jij ook een rol in zal spelen liefste neefje.. geniet nog van elk vrij moment zodat…

Like
bottom of page