top of page
  • Foto van schrijverTRUdocs

Schepen van Middenstand Johan Mas (Open Vld) zet in op nieuw horecakwartier: Sint-Zuiden ...

en plaatste zo de Truiense N-VA voor een voldongen feit

Bijna 30 horecapartners bundelen de krachten in de schaduw van de statige Onze-Lieve-Vrouwkerk. De straten en pleinen rond de kerk worden in de lente en zomer omgedoopt tot het horecakwartier bij uitstek. Sint-Zuiden met als epicentrum de Groenmarkt. Het moment van communicatie was evenwel zeer goed uitgekiend.


"Als stad zorgden we voor de aanleg van vernieuwde straten en mooie pleinen rond de Onze-LieveVrouwkerk", zegt schepen van middenstand Johan Mas (Open VLD). "We kunnen alleen maar blij zijn wanneer bijna 30 horecazaken de krachten bundelen en investeren in sfeer en beleving. De lente en de zomer kunnen beginnen in Sint-Truiden. Sint-Truiden is immers het Zuiden."


30% meer horecazaken

"Sint-Zuiden kent dit jaar een groei met 30% meer horecazaken of panden die binnenkort een belevingsbestemming krijgen", zegt de voorzitter van Sint-Zuiden Kevin Vanhoegaerden. "De samenwerking slaat aan en de straten en pleinen rond de kerk werden opgewaardeerd. Dit resulteerde in een spectaculaire aangroei van horecazaken die samen één positief verhaal willen uitdragen, elk met hun eigen accent en specialiteiten. Waar vroeger het stadsdeel rond de kerk gekend was voor haar nachtleven maakt dit nu plaats voor één grote belevingszone vol met kwalitatieve eet- en drankgelegenheden."


Afwachten

Of het om een verschuiving gaat van de Grote Markt naar de Groenmarkt, handig verpakt als Sint-Zuiden, dan wel een effectieve groei, valt nog af te wachten. Naar verluidt delen de N-VA-collega's van schepen Mas, die de onzichtbare hand van Pascal Vossius vrezen, het enthousiasme over Sint-Zuiden alvast heel wat minder. Zo zouden de 40 olijfbomen, naar verluidt nog goed te keuren op het schepencollege, een doorn in het oog zijn van de schepen van Erfgoed Jelle Engelbosch (N-VA).


Sluwe vos

Maar de sluwe vos mag dan wel gestopt zijn met politiek, zijn streken is hij niet verleerd. Vossius nam de vlucht vooruit, rolde zijn plannen met een Napoleontische snelheid uit, schakelde TVL en Johan Mas in, en plaatste Engelbosch voor het voldongen feit. Moeilijk om hier vandaag in het schepencollege nog op terug te komen.


On verra...

1.238 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page