top of page

Schepencollege dient strafklacht in tegen Trudocs: "Medeplichtig aan schending beroepsgeheim"


Dat de stad Sint-Truiden boos is op Trudocs wisten we al. Dat Limburgs gouverneur Jos Lantmeeters de beslissing vernietigde om CD&V'er Jean-Marie Potters hoofd van de Uitvoerende diensten te maken, mochten u en ik niet weten. "De geheimhouding is geschonden", luidt het. Maar nu blijkt ook dat ze ondergetekende medeplichtig achten aan de schending van het beroepsgeheim.


We lezen uit de notulen die een gunstige voorjaarsbries tot op de redactie van Trudocs blies: "Het college van burgemeester en schepenen beslist om mr. Thomas Beelen aan te stellen om een klacht met burgerlijke partijstelling tegen de heer Dirk Selis neer te leggen wegens medeplichtigheid aan schending van het beroepsgeheim door de publicatie van de agenda van de besloten zitting van de gemeenteraad van 25 januari 2021 samen met commentaar daarop, alsook voor alle andere strafrechtelijke kwalificaties die aan deze feiten gegeven kunnen worden." Een hele mond vol.


Waar gaat het over?

In de geheime en besloten vergadering van de gemeenteraad van januari stond een besluit van de gouverneur tot vernietiging van de beslissing van de algemeen directeur van Sint-Truiden van 20 november 2020 op de agenda. In mensentaal: via een maatregel van inwendige orde wou burgemeester Veerle Heeren (CD&V) partijgenoot Jean-Marie Potters, de vader van haar kabinetsmedewerker Leen Potters, aanduiden als manager van de Uitvoerende Diensten tot de selectieprocedure werd afgerond. Totaal onwettelijk en dat vond ook gouverneur Jos Lantmeeters, die het Truiense stadsbestuur daarvan op de hoogte bracht. Dit politiek gekonkel ging dus niet door. Meer nog ze moesten daarvan de gemeenteraad op de hoogte stellen. Dat punt besloten ze dan maar vlug-vlug weg te moffelen in de geheime zitting van de gemeenteraad van januari, uit het oog van de mensen. Gelukkig stak onze bron daar een stokje voor en bezorgde ons het document in kwestie, dat wij dan ook publiceerde.

Het document wat de Truienaar niet mocht zien en waarom nu een onderzoekrechter wordt aangesteld

Wee het gebeente

Dat Trudocs dit toch te weten kwam, deed burgemeester Veerle Heeren (CD&V) en gemeenteraadsvoorzitter Bert Stippelmans (CD&V) in woede ontsteken. Het schepencollege besliste daarop om enerzijds klacht neer te leggen tegen Trudocs, wegens medeplichtigheid aan de schending van dat beroepsgeheim, en anderzijds een onderzoek naar het lek te voeren. Ineens een klacht bij het parket of de onderzoeksrechter, een 'klacht met burgerlijke partijstelling' heet zoiets. Dit zal tot gevolg hebben dat de onderzoeksrechter verplicht wordt de klacht te onderzoeken binnen een gerechtelijk onderzoek. Dat je dan een flinke borgsom van minimum 1000 euro moet betalen, deert hen niet. Toch niet hun geld hè. Heeft een onderzoeksrechter dan echt niets beter te doen dan op kosten van de Truiense belastingbetaler achter Trudocs aan te gaan? Volgens het Truiens schepencollege niet.

"Stoere jongens en meisjes daar in dat schepencollege. Met belastinggeld dure advocaten aanstellen, om kritische stemmen te doen zwijgen.

Onderzoeksrechter

Maar waar is men in deze stad eigenlijk mee bezig? Mogen wij, Truienaren dan niet weten dat de Limburgse gouverneur hun geklungel vernietigt? Blijkbaar niet, want wanneer wij dat aan de Truienaren berichten, proberen ze ons eerst te marginaliseren. Wanneer dat niet lukt, huren ze Leuvense advocaten in om ons te intimideren. Stoere jongens en meisjes daar in dat schepencollege. Met belastinggeld dure advocaten aanstellen, om kritische stemmen te doen zwijgen.

"Als konijnen die staren in het licht van een koplamp. Zo volgt het Truiense schepencollege de berichtgeving van Trudocs. Op de laatste CD&V-fractie wordt iedereen gewaarschuwd: 'En dat we hier niets vanop Trudocs lezen... '.

Leuvens advocatenkantoor

Het spijt mij, beste burgemeester Heeren, maar uw politieke fracties en uw administratie zijn zo lek als een zeef. Mensen mailen, sms'en en schrijven ons uw strapatsen met de regelmaat van de klok. Waarom? Omdat ze u en uw beleid doodmoe zijn, omdat ze willen dat uw gekonkel aan het licht gebracht wordt, omdat ze willen dat er iets verandert. En die wil van de Truienaar gaat uw duur Leuvens advocatenkantoor niet tegenhouden. Want Trudocs is meer dan Bernard Derwa en Dirk Selis. Maar daar, Veerle, zal je vroeg of laat wel achter komen.


Ondertussen heeft burgemeester Heeren al een nieuw studiebureau Mondea aangeduid, die een nieuwe doorlichting van het Stadswerkhuis moet uitvoeren. Potters moet en zal aan het hoofd komen te staan.


Mevrouw de burgemeester, eigenlijk zou u zich moeten schamen.

1.655 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page