top of page

"Schepencollege drinkt champagne hoog tussen de wolken, wij doen geen oog dicht"


in picture: Schepen Johan Mas is ready for take off


Wanneer het Truiense schepencollege vrolijk hoog boven de Ordingse woonwijk tafelt, doen de buurtbewoners al dagen geen oog meer dicht. Maar voor Ordingenaar Ronny Reyserhove is de maat vol: "Verschillende klachten bij de politie leveren niets op en de burgemeester gaat samen met haar schepencollege lustig mee de hoogte in om dan lekker de rust te verstoren. De activiteit loopt nog tot dinsdag, maar mag nu stoppen!"


"Sinds het kasteel van Ordingen meer en meer feestelijkheden organiseert, ondergaan de omwonenden tergende slapeloze nachten", steekt buurtbewoner Ronny Reyserhove van wal. "Bij iedere feestactiviteit wordt er tot in de vroege uren luid muziek gespeeld. Een voorbeeld? Het Zomerfeest van VOKA duurde vorige week tot 3 uur 's morgens. Momenteel loopt er 'Dinner in de Sky' waarbij de deelnemers met chefkok in de lucht worden getakeld en gewoon bij de omliggende bewoners in de tuin kijken en maar wuiven. Weg privacy! En drie keer per dag dezelfde muziek die door de boxen dreunt. Bij mooi weer op je terras werken zit er niet in, je kan niet telefoneren van het lawaai. Slapen voor elf uur wordt quasi onmogelijk, niet voor de schoolgaande jeugd en niet voor wie vroeg op moet om te gaan werken. Verschillende klachten bij de politie leveren niets op en de burgemeester gaat samen met haar schepencollege lustig mee de hoogte in om dan lekker de rust te verstoren. De activiteit loopt nog tot dinsdag maar mag nu stoppen!"


Grenzeloze verdraagzaamheid

"Kijk wij hebben niets tegen het restaurant en het hotel, en dat er al eens lawaai wordt gemaakt daar kunnen we ook mee leven. Verdraagzaamheid ja, maar die is niet grenzeloos", gaat Reyserhove verder. "Want wanneer de kasteeleigenaars stelselmatig feesten en evenementen gaan organiseren, hebben wij wel een probleem. Dat kan niet de bedoeling zijn en we gaan het daar dan ook niet bij laten."


We vroegen burgemeester Veerle Heeren om een reactie, maar die kwam er voorlopig niet.


3.128 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page