top of page

"Sint-Truiden droomt van een tweede stadspark en een camping" Wil iemand Heeren wakker maken?

Bijgewerkt op: 11 sep. 2021Grote aankondigingspolitiek vandaag in HBVL. Sint-Truiden droomt ervan een tweede stadspark te realiseren ten zuiden van het centrum. Dat zou zich kunnen uitstrekken vanaf het nieuwe zwembad tot aan het kasteel Rochendaal. Ook een camping in het dorp Halmaal behoort tot de ambities.


Met 130 miljoen euro schuld moet je nergens meer van dromen, behalve die schuld af te bouwen. En koesteren en vooral onderhouden wat je hebt. Het huidig stadspark ligt er niet al te best bij. Met veel overgave houdt daar groenarbeider Rudi het fort nog recht. Maar die man kan ook niet alles. De vijvers zijn simpelweg vervuild. De toegangspoorten moeten gerestaureerd worden. Begin daar eens mee voordat we een tweede stadspark gaan aanleggen.


Pedalen volledig kwijt

Maar de realiteit is, dat burgemeester Veerle Heeren (CD&V) zich alleen nog maar op aankondigingspolitiek kan verhalen. Van coalitiepartners horen we op onbewaakte momenten op een of andere Waalse rivier, dat ze totaal de pedalen kwijt is. Voorbeelden? Zo belde ze wenend een verbijsterde Raymonde Spiritus op toen die een interview aan Trudocs gaf. "Waarom vergelijk je Bert Stippelmans met Hitler", vroeg ze snikkend maar telkens opnieuw. Spiritus kon haar oren niet geloven en had geen idee vanwaar dat allemaal kwam. Ze wordt voortdurend door Vautmans en Engelbosch bewaakt in alles wat ze doet. Opdat ze maar geen stommiteiten zou maken. Wanneer ze een nieuwe winkel in de Luikerstraat mocht openen, tweette ze, tot stomme verbazing van andere politici, #circulaire economie, terwijl die winkel enkel outletspullen verkocht. En ga zo maar door. Haar slagkracht is tot nul herleid. Maar toch wordt de schijn opgehouden. Een nieuw stadspark, een nieuwe camping. Ja, ja Veerle en Bert is Napoleon.

1.497 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page