top of page

Stad laat asbestvervuiling in Oud-Atheneum betijen


In Oosterweel-Zwijndrecht mocht ge zelfs het eitje, dat ge in uw eigen kiekenkot raapte, niet opeten, zo smerig, vuil en giftig was daar de bodem. De bom is ontploft: 18 ministers waren van die vervuiling perfect op de hoogte en hebben niets gezegd. Hier, zelfde manier van doen: in Sint-Truiden vergaderden 20 verenigingen in het Oud-Atheneum. De elektriciteit is er tot op 'den draad' versleten en er is een reëel asbestgevaar.


Al jaren kreeg de stad negatieve rapporten van Vincotte. Geen reactie, laat maar bollen. Noch het verenigingsleven in dees ‘jannestad’, noch het gevaar noch de gezondheid interesseert de politiekers. Op hoog politiek niveau (Oosterweel) en op laag niveau (Stad) wordt er met het volk gelachen. Iemand is me komen zeggen: 'De verenigingen zijn van 20 naar 10 gezakt in het oude Atheneumkot, ik denk dat de Stad content was dat de corona een handje geholpen heeft om ze uit te dunnen!' Goed gezegd en de man kon het weten.


Winsthonger

'Welkomstad' houdt niet van clubs. Nochtans heeft een bruisend verenigingsleven niets dan voordelen. Schepenbank zou op de 'occasie' moeten vliegen om van Sint-Laurentius een groot clublokaal te maken. Gaat het algemeen belang - dat van Brustem - het halen op de winsthonger van privé promotoren, we zullen zien. Alleszins geen goed voorteken de ‘geen commentaar’ à la Herr Jelle.

425 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Hugo Hechtermans
Hugo Hechtermans
Jun 18, 2021

"Geen kommentaar" is de slogan van NVA (niets van aan)...

Like
bottom of page