top of page

Ondanks ronkende verklaringen liggen vier starterspanden in Stapelstraat leeg

Bijgewerkt op: 1 nov. 2020

De Stad Sint-Truiden telt ondanks ronkende beloftes stevig door op de startende winkelier: “Dan kan ik evengoed een immokantoor binnenstappen”

De leegstand in de Stapelstraat is een knagend probleem. Vooral in het eerste stuk vallen er steeds meer en meer gaten. Daarom kocht het stadsbestuur 4 panden. “In de panden met de  nummers 33-49-92-94 kunnen startende ondernemers tegen zeer democratische prijzen huren”, lezen we op de website van de Stad Sint-Truiden. Alleen blijkt de realiteit helemaal anders te zijn.
Wanneer u in de zoekmachine van de website van de stad Sint-Truiden het woordje ‘starter’ intikt vindt u niet bijster veel terug. Gelukkig is er wel een artikel ‘AGOST en stad Sint-Truiden op zoek naar exploitant en uitbaters voor vier pop-ups in de Stapelstraat’. Dat klinkt veelbelovend. “De stad Sint-Truiden investeert al jaren in de ontwikkeling van de binnenstad”, leren we uit het artikel. “In het kader van de versterking van de handelskern, kocht AGOST een aantal leegstaande panden op, die zullen dienen als handelsruimte voor een viertal pop-ups. Daarom is AGOST op dit moment op zoek naar een exploitant voor de vier aangekochte panden in deze zone. De pop-ups zijn tijdelijk, worden voor maximum een jaar ter beschikking gesteld en de doelstelling is om de starters op termijn te laten doorstromen naar andere handelspanden in het stadscentrum. De panden zijn instapklaar. Elektriciteit, internet (WIFI) en digitale betalingssystemen zijn aanwezig. Kostprijs voor het gebruik van de panden 350 à 400 euro per maand.”


Vandaag liggen de door de stad aangekochte panden 33-49-92-94 leeg

Bestuursakkoord

“Startende ondernemers verdienen al onze steun en begeleiding vanuit het huis van de ondernemer”, lezen we ook in het bestuursakkoord van de huidige bestuursploeg. Ook een ondernemingscoördinator die actief op zoek gaat naar bedrijven en winkels om zicht te vestigen in onze stad behoort daartoe.” Tot zover zijn we mee.

In picture: De panden in de Stapelstraat die door AGOST werden aangekocht


700 euro voor minimum drie maanden

Maar wanneer startende ondernemer Femke Van Put medio oktober een mailtje stuurt naar de Dienst Economie van de Stad Sint-Truiden om eens te polsen naar de mogelijkheden voor haar vintage kledingwinkel, komt er een heel ander antwoord. “Het AGOST heeft momenteel 4 leegstaande panden in de Stapelstraat nummers 33-49-92-94”, klinkt het in een mail.

“De gemiddelde huurprijs per pand zal rond de 700 euro excl. btw liggen en excl. onkosten (verbruik van telecommunicatie, verwarming, water, …). De minimum huurtermijn is 3 maanden.

“De gemiddelde huurprijs per pand zal rond de 700 euro excl. btw liggen en excl. onkosten (verbruik van telecommunicatie, verwarming, water, …). De minimum huurtermijn is 3 maanden. Indien u interesse heeft in het huren van een pand, ontvingen wij graag de gewenste huurperiode. Zo kan uw aanvraag, samen met de andere aanvragen, eind oktober voorgelegd worden aan de directie. “Met die prijzen kan ik evengoed een immokantoor binnenstappen”, zegt een teleurgestelde Femke. “Ik dacht dat de stad Sint-Truiden een hart had voor startende winkeliers. Niet dus.”

Vandaag liggen de panden 33-49-92-94 leeg.

519 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page