top of page

Stad trekt stekker uit Minderbroederssite: "Alle subsidietrajecten worden stopgezet"

Plan Withofs voor overdekte markthal terug op tafel


Afgelopen schepencollege trok de stad Sint-Truiden de stekker uit de Minderbroederskerk als belevingscentrum. Tot grote onvrede van de Truiense subsidioloog overigens. "Eerst nagaan welke andere sites hiervoor in aanmerking kunnen komen", luidt het.


De grote droom van Burgemeester Veerle Heeren (CD&V) om het nieuwe administratief centrum, het huis van de Truienaren om het in de woorden van Heeren te zeggen, in de Minderbroederskerk te vestigen ligt aan diggelen. Politiek verzwakt door haar vaccinatieschandaal dwongen haar coalitiepartners van N-VA en Open VLD Heeren om haar megalomane plannen te laten varen. Meteen werden alle subsidieaanvragen bij tal van overheden en organisaties stopgezet. Tot grote woede van de subsidioloog van de stad Sint-Truiden die hier het laatste anderhalf jaar haar levenswerk van had gemaakt.


Mercat de la Boqueria

In de wandelgangen horen we dat de plannen van Open Vld-kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen Luc Withofs opnieuw op tafel liggen. Withofs wilde van de Minderbroederskerk een overdekte markthal maken, naar het voorbeeld van de beroemde Mercat de la Boqueria in Barcelona. Dat zou meteen de eerste overdekte markthal in een voormalig kerkgebouw in België zijn. "De Truiense winters zijn koud en nat, een overdekte hal om naar de zaterdagmarkt te gaan, is dan ook geen overbodige luxe. Bovendien willen we er een grote tafel installeren waaraan elke dag een warme maaltijd wordt geserveerd voor mensen die het minder breed hebben. Het zou hartverwarmend zijn, dat op die manier de kerk naar de geest van Sint-Franciscus een tweede leven krijgt", zei Withofs in de aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.
1.361 weergaven1 opmerking

1 comentário


Hugo Hechtermans
Hugo Hechtermans
10 de out. de 2021

Toch maar opletten want ene Jezus C. heeft nog ooit eens ''de kooplui uit de tempel verdreven''...

Curtir
bottom of page