top of page

Stad wil geen duurzame schaatsbaan: "Je maakt er je jas mee vuil"Toen Trudocs een jaar geleden werd opgericht, zat de schrik er goed in dat wij na een paar maanden uitgeschreven' zouden geraken, dat de schandalen en fouten zouden 'opgedroogd' zijn. Wat een vergissing, de schandalen groeien hier gelijk kool in overbemeste grond.


Het wil maar niet stoppen: 'Steede Welkom' smoddert en steelt nog elke dag een beetje meer. 'Voor hunne kop' en om ons te pesten, blijft het parkeerboetes regenen, worden standplaatsen voor mensen met bewonerskaart opgeheven, worden "bovenkant ambtenaren' bijbenoemd en nepdoorlichtingen erdoor gedraaid. En de mist klaart niet op, integendeel. Rochendaal zit in de puré. Wat konkelfoezen Herr Jelle en Gilen daar tegen het Godshuis op het Begijnhof nu weer? Wat gaat Velm in volle veld nog met betonmolens te verduren krijgen? En den 'Athenée', en het 'Schuttershof,' en 'Terbiest...

Keuze tegen het klimaat in

Hier komt de jongste stommiteit, heet van de naald. Een firma is zopas begonnen met de opbouw van de fameuze schaatsbaan. De Stad kon kiezen tussen een duurzame synthetische schaatsbaan, die niet tot onder nul moet bevroren worden. Of een echte ijsbaan, die zoveel energie, dus geld, verslindt dat ge de facturen onmogelijk kunt bijhouden. Ik moet niet meer verder schrijven, mijn Lezers weten welke keuze de failliete Stad heeft gemaakt. Natuurlijk de ijsbaan. Tegen het klimaat in, tegen de energiebezuiniging in tegen het manifesteren van massa's jeugdigen voor een klimaatvriendelijker beleid, en tegen onze plichten: isoleer, korte keten, elektrische auto, thuiswerk en noem maar op.

Jasje vuil

Ik weet het, de milieuvriendelijke schaatspiste heeft het nadeel dat, als er een kindje de grond opgaat, zijn jasje vuil is omdat er een laagje olie is aangebracht. Maar is dat nu een reden om een koelcel, een halve markt groot, draaiende te houden? Een vriendelijke Dame houdt we tegen, zeggende; "Gij zijt nu toch eens altijd negatief, niets is er goed voor u, dat is op den duur ontmoedigend." Mijn wederwoord: "Wat U zegt is heel juist. Maar noem mij nu eens één positieve beslissing van deze coalitie die de mensen ten goede komt."


"Daág", zei Madame. Nu mag ik nog met het vergrootglas van Arsène Lupin het stedelijk weefsel doorsnuffelen, ik blijf mijn broek verslijten. Behalve op het pluspunt. Aan de Heilige Trudo zijn 'bouw': op het nieuwe toilet...!

980 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 commento


Hugo Hechtermans
Hugo Hechtermans
03 dic 2021

Met Nina zal het veranderen, en met kracht ! 🌞

Mi piace
bottom of page