top of page

Stop de struisvogelpolitiek in Sint-TruidenZaterdagmorgen, het begin van mijn verjaardag weekend, een korte periode dat mijn onvolmaaktheden wat meer door de vingers worden bekeken. Tiba en ik de markt op, de stad onveilig maken waar we ons bewegen op glad ijs, letterlijk in dit geval, op jacht naar allerlei lekkers.


De koude dwingt mij de warmste kleren uit de kast te halen, goed ingeduffeld dus onze vurige stede bezoeken en mensen ontmoeten. Leuke gesprekken, koude voeten maar aansluitend met een warm hart terug onderweg. Sommige mensen kunnen echter echt niet om met een glimlach of een ‘goede morgen’, verzuurde citroenen, een domper op dat sprankeltje goed gevoel, verschrikkelijke mentaliteit, hokjesdenkers, oogkleppen van een paard in de ploeg,…


Energiefactuur

Ik begrijp dat het moeilijk is voor sommige medeburgers om de moed erin te houden. Je moet maar een afrekening van de energiefactuur in de bus hebben gekregen om de schoenen te vullen in plaats van positieve dingen in je bovenste stuk van je lichaam te laten spelen.


Goede banen

De moed laten hangen is echter geen oplossing. We hebben politiekers die denken dat ze het goed doen, ook voorzien van oogkleppen van dat paard. Onze vurige stede heeft de grootste schuld van Vlaanderen, we kennen veel verkeerschaos waar ook weer die leiders van onze stad al dan niet kunnen of willen beslissen om daar drastisch iets aan te doen. De tijd van onze Jef toen we de auto’s 3-dubbel konden parkeren is echt voorbij. Denken ze nu echt dat de burger constant wil letten op dat 4-wielig stinkdier om niet te worden omgereden? Beslis eigenlijk eens om dat verkeer in letterlijk goede banen te leiden!


1933 Is er een misschien ergens een geheime agenda, een te duur betaald rapport waaruit blijkt dat het anders kan. Men kan niet goed doen voor alle individuele belangen, de grootst gemene deler is het belangrijkst. Dat is de essentie van de democratie die trouwens nog steeds wordt aangevochten door extreme elementen. Willen ze in Sint-Truiden ook terug naar het jaar 1933 en volgende?


Buitenlandse nummerplaten

Wat vindt u trouwens van de geparkeerde, meestal dure auto’s in de binnenstad, voorzien van buitenlandse nummerplaten? Ze staan er soms dagen en weken, Nobody die ze wegsleept of beboet. Zoals onze traiteur op een vorig artikel reageerde, is het misschien best dat we onze bedrijven een 2de adres geven in Roemenië of Bulgarije. Ze kunnen ons dan niet pakken, we doen wat we willen en moeten geen boetes betalen. Is er tekort aan personeel bij onze politiemensen ? Ze doen goed werk als je leest wat een drugvangsten er op het actief mag worden geschreven. Kan er niet meer actief gewerkt worden met de burgerwachten, mensen die de stad kennen, het heel goed voorhebben met hun medeburgers en niets liever willen dat er geen gasboetes meer moeten gegeven.


Struisvogelpolitiek

Wanneer gaat het eindelijk gedaan zijn dat onze leiders hun kop niet meer in het zand steken? Rapporten vragen om te zien of de straten proper zijn, wat ze dus helemaal niet zijn, sorry, kost geld en lost niets op! Stop aub die struisvogelpolitiek, eerlijk en recht voor de vuist gaat winnaars opleveren in 2024 !

1.168 weergaven1 opmerking

1 Comment


Schitterend! De klok tikt rustig verder. Een belangrijke boodschap voor de politici in België, Vlaanderen, Limburg en Sint-Truiden: GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

Like
bottom of page