top of page

Tetris met bloembakken maakt parkeren zeer lastigHeeft U het ook al meegemaakt dat u zit te wachten op iemand en dat u ineens telefoon krijgt: "Ik geraak er niet, ik heb al vier keer den toer van die ellendige stad gedaan en nergens is er parking te vinden?" Zaterdag zat ik te wachten op de poetsvrouw. Zelfde scenario, van miserie was ze terug naar huis gereden. Onmogelijk den auto kwijt te geraken, alles potvol.

Op de Groenmarkt is er plaats genoeg. Ge kunt zelfs parkeren in de waterbak, de fonteinen zijn hun laatste water aan het opstoten, de spuihoogte bedraagt nog amper 20 centimeter en de carnavalkleuren liggen stil. Het is nu gelijk in Spa: helder en klaar water, waterkleur dus. Simpel. Al twee dagen is dat storend en eentonig pletsend geluid weg. En het is al een hele tijd dat de trappen van de abdij dag en nacht door kleine straaltjes water worden 'afgespoeld. Wat een stoefmiserie. Als ge al regelmatig het spoelsysteem van een W.C. moet vervangen, dan weet toch iedereen dat een veel te ingewikkeld systeem van hoog-laag spuiten met klerenschakering erbij, geen half jaar standhoudt. Allez, opbreken, jongens, wie weet, ze stoten misschien op het kerkske van Trudo, of op de schoen van de stoute vrouw, die het omver stampte.

Bewonerskaart

Op de Grote Markt staan 76 lege, melkkleurige bloembakken, in de volksmond "geldbakken" genoemd omdat het een fortuin kost om die allemaal weg te rijden vóór de zaterdagmarkt. Welnu, drie zulke bakken zijn verhuisd naar de Tiensesteenweg. Waarom die daar staan, kan geen mens achterhalen. Den dikste bak stond op de stoep. Zomaar. Voor de lol. Verleden zaterdag is die bak ineens verhuisd naar een parkeerplaats. Parkeerplaats weg. Een dame met bewonerskaart is er niet goed van. Aan de Chinees waren er drie plaatsen. Die zijn nu betalend gemaakt, een heimelijk oog in de grond bespiedt uw chassis en stuurt een signaal na een half uur. En nu nog die ellendige bak waartegen de wijkagent niets kan doen: "Ik weet niet wie die bak daar gezet heeft." En begin maar te bellen naar de stad. Daar weten ze ook van niets. En evenmin weet er iemand waarom er op een lengte van 12 meter parkeerverbod is. Zelfs al mocht ge 'lotje trekken' voor een gratis bewonerskaart, dan moest ik ze nog niet hebben.


965 weergaven1 opmerking

1 Comment


Hugo Hechtermans
Hugo Hechtermans
Oct 18, 2021

Het probleem zijn niet de (tetris)bakken, maar de auto's, de auto's en de auto's...

Like
bottom of page