top of page

"Tijd om wakker te schieten in het fusiedebat": Pascy Monette (Open Vld) neemt eerste initiatief ...

... en niet burgmeester Veerle Heeren (CD&V)
Het was (te) lang stil over wat Sint-Truiden ging doen in het fusiedossier. Maar het eerste schot voor de boeg is vandaag gegeven. Opvallend, niet burgemeester Veerle Heeren (CD&V) maar wel Pascy Monette (Open Vld) neemt een eerste initiatief.


De Truiense OCMW-voorzitter Pascy Monette (Open Vld) lanceerde vanochtend in de Limburgse krant HBVL een oproep om de inwoners zelf mee te laten bepalen met welke stad ze willen fusioneren. Pascy roept Borgloon, Gingelom, Heers en Nieuwerkerken op om een referendum te organiseren. “Sint-Truiden en Borgloon hebben samen een lange geschiedenis. Veel inwoners van Borgloon voelen zich verbonden met Sint-Truiden”, weet Pascy Monette. “Ook met Heers hebben we een nauwe band. Met Gingelom en Nieuwerkerken werken we al jaren samen in de politiezone. Ik droom van een grote Stad Haspengouw. Cruciaal is dat de inwoners zich mogen uitspreken", laat Monette in HBVL optekenen.

"De mensen vinden het gewoon niet leuk dat dit allemaal achter hun rug om beslist wordt

Waarom dit initiatief?

"Het wordt tijd dat we wakker schieten. Het fusiedebat leeft in onze stad. Ik voelde het afgelopen zaterdag op de markt. Mensen uit Gingelom maken zich zorgen over een fusie met Landen. Ze zien dat liever zitten met Sint-Truiden. Maar vooral, de mensen vinden het gewoon niet leuk dat dit allemaal achter hun rug om beslist wordt. Tenminste dat gevoel leeft met hen. Dus ik ben voorstander om het hen op de man of de vrouw af te vragen. In een referendum. Met wie willen ze fusioneren?"

"Dat weet ik niet of burgmeester Veerle Heeren (CD&V) wakker genoeg is

Wilt u daarmee zeggen dat burgemeester Veerle Heeren (CD&V) niet wakker was?

(ontwijkt de vraag) "Dat weet ik niet. Ik weet alleen dat we als stad Sint-Truiden het voortouw moeten nemen in dit dossier en onze burgers duidelijk en transparant moeten informeren over te varen koers. Kijk we werken met Nieuwerkerken, Gingelom, Borgloon en Heers al samen in tal van verbanden. Politioneel, op vlak van wonen, op vlak van cultuur. Laat ons dat nu maar doortrekken."709 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page