top of page

Opinie: ToevallighedenOver de val van Veerle Heeren is al veel geschreven. Dat Trudocs die val in de hand zou hebben gewerkt, is natuurlijk nonsens en achterklap van fruitleurders. Maar toch, wie haalt het nu in zijn hoofd om de vrouwelijke samoerai die Nicole Rekoms is, haar overlevingspensioen te weigeren?


Dat is uiteraard om miserie vragen. Vrouwen die met Jef Cleeren samen door het leven waadden, zijn harder dan Alexis Carrington, meer geslepen dan Madame de Montespan, charmanter dan Jackie O en vermalen glimlachend de hele Woke-cultuur als amuse gueule op een doordeweekse dinsdag. Om maar te zeggen, met zo'n vrouwen sol je niet ongestraft. Daar zal Veerle, die Nicole naar goede gewoonte weer zonder enige schroom vreselijk onderschatte, wel eens aan gedacht hebben, terwijl ze vrijdagavond woedend een kartonnen doos met persoonlijke spullen in haar auto mikte. O ja, die auto moet je ook nog teruggeven Veerle. Maar dat kan maandag wel.


DELETE

Ondertussen zijn de letters van de delete-knop van de laptop van financieel directeur Luc Vandijck helemaal vervaagd. Ook de papierversnipperaar is hopeloos vastgelopen. En de man heeft plots een ander telefoontoestel. Dat het Truiense schepencollege die man niet onmiddellijk preventief geschorst heeft, wordt voer voor nog heel wat Trudocs-artikelen. Net nu we het wat rustiger aan wilden doen, they pull us back in!


Sintrùinse Diksjónèèr

Mark Vandersmissen de directeur-generaal van Audit Vlaanderen heeft zich naar verluidt al een editie van de Sintrùinse Diksjónèèr aangeschaft en heeft meteen een grote bestelling bij dialectvereniging 't Neigemennekke geplaatst. Voor onder de kerstboom dit jaar van alle auditeurs terwijl hun partners een Vespa-trip krijgen. Want zijn auditeurs kunnen al eens langer in de Haspengouwse klei toeven, dan de Amerikanen ooit in de Vietnamese jungle hebben gezworven. Of er slaapplaats gaat zijn in de vele Truiense B&B's is nog maar vraag, want daar zit het vol met de stormtroopers van Comité P. In ieder geval zijn al die strapatsen wel een goede zaak voor het toerisme.


Nonk Valère

Maar wie moet dan nu burgemeester worden? Piste 1: Ingrid Kempeneers (cd&v) komt terug. Njet. Te populair de vorige keer en schepen van Financiën in maart 2017 toen de lening aan Jef werd overgemaakt. Piste 2: Pascy Monette (Open Vld). Dat kan, al is dat vermaledijde onderzoek naar de vermeende wanpraktijken in Villa Rosa nog steeds niet afgerond. Een thema dat steeds gretig ingang vindt in de Vlaamse media. Dus liever niet. Piste 3: Jelle Engelbosch (N-VA). Onwaarschijnlijk vermits hij het onderwerp is van een forensisch onderzoek door Audit Vlaanderen. Mieke Claes zou eerder kunnen, maar weegt misschien net iets te licht? Al kan men dat een diëtiste al makkelijker vergeven. Piste 4: Wisselmeerderheid Open Vld - Vooruit aangevuld met Carl Nijssens wiens telefoonnummer tussen de favorieten in de iPhone van Conner Rousseau staat. Heeft Hilde Vautmans haar profielfoto op de dag van Veerle haar ontslag niet veranderd. Parmantig met een rood jasje. Een ideetje van Ursula die ongeveer alle gele en blauwe stoffen binnen de Europese Unie heeft opgekocht om haar steun aan Oekraïne te onderstrepen. De gevleugelde woorden van haar politieke mentor van het eerste uur nonk Valère Vautmans indachtig: "Toevalligheden in de politiek bestaan niet, ik heb er te veel zelf georganiseerd."4.237 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page