top of page

Trudocs sleept Stad Sint-Truiden voor rechter: "Die betontaks doet mensen hun huis onderlopen"
Al wie een lapje bouwgrond bezit, heeft zijn mokerslag gekregen. Verkopen of betalen. Ik heb ook zo'n hatelijke vod papier gekregen en ik voel me daar helemaal niet goed mee.

Doordat ik met het mes op de keel mijn perceel moet verkopen, verhoog ik het overstromingsgevaar voor mij maar ook voor al mijn naasten en ver afwonende buren. In feite dwingen 'die van het stadhuis' ons wederzijds schade te berokkenen.

Ongenaakbaar

Den ene doet den andere zijn huis onderlopen. Onze wetboeken verbieden het mekaar schade te berokkenen. Ik lok de schade uit door overdreven met beton te morsen op mijn gras. Ik ben schuldig. Dat zal de redenering worden die ik aan de Rechter zal voorleggen. Iets anders dan mij tot de Rechtbank wenden, dient tot niets. Integendeel, de halsstarrige schepenhorde verstaat geen Vlaams, volgt het nieuws niet en hoort het gegrom en het verwijt van alle burgers niet. Zij zijn 'le Roi Soleil in het Versailles van de H. Trudo' ongenaakbaar. Inspraak vragen over die taks leidt naar de guillotine. Kop af is kop dicht.


Lees ook: Sint-Truiden lanceert activeringsheffing: Beton gieten of afdokken (trudocs.be)


Bezoek onze webshop: Trudocs.be/shop


1.557 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page