top of page

Truiense horeca krijgt het moeilijk: Ook Bar Crevette houdt ermee opDe horeca in Sint-Truiden heeft het moeilijk. Ze kunnen alle steun van ons als burgers én consumenten gebruiken. Zoals ze zelf gemeld hebben op hun Facebook pagina, gaan Larissa en Ziggy hun pand verkopen en andere horizonten opzoeken.

De frustratie wordt inderdaad groot als je op een vrijdagavond voor 4 personen je stoof mag opzetten, de zaal warm stoken en de lichten laten branden. Aan de kwaliteit zal het niet liggen, bovendien is ons Tiba er van harte welkom! Onlangs waren we dus welgekomen in Bar Crevette op de Plankstraat. Eerst natuurlijk een bakje water voor onze Spaanse waterhond, waarna de zelf te pellen garnalen op tafel kwamen. Supervers, echt een topkwaliteit en een pellende bezigheid om het hoofd leeg te maken na een drukke week.

Sharing dishes is iets waar Ziggy als chef-kok (een telg van hotelschool Spermalie in Brugge) erg sterk in is. Met de assistentie in de keuken van zijn schoonvader worden dit erg lekkere pareltjes. Larissa heeft haar diploma sommelier-conseil behaald en maakt voornamelijk een selectie uit bio, biodynamische en natuurlijke wijnen uit Frankrijk en nog meer exotische landen.


Geen prefabtoestanden

In de zaal wordt zij normaal geassisteerd door haar moeder, die echter momenteel in herstelverlof is wegens een operatie. Zij vormen samen een perfecte match als dé ideale gastdames. Als man kunnen we doorgaans geen 2 dingen tegelijk doch Ziggy toont nu zijn polyvalentie door regelmatig ook de klanten te komen bedienen en om zo Larissa wat extra stress te besparen. Na de sharingdish als voorgerecht werd een perfect gebakken stukje hertenkalf geserveerd, vergezeld van bospaddenstoelen, overheerlijk, een ster Michelin waardig! Geen prefabtoestanden, geen zogenaamde convenience-food, wat goedkoper is qua aankoop en minder risico’s inhoudt. Spijtig genoeg vinden we dit doorgaans wel terug bij het gros van de brasseries…


Op hun pootjes

De wijn kwam uit Frankrijk, vol en krachtig, een super match met dan nog een erg goede prijs-kwaliteitverhouding, dus geen aanslag op de geldbeugel! Héél erg spijtig dat ze de handdoek in de ring gooien, waarschijnlijk een verstandige beslissing voor hun portemonnee. Larissa en Ziggy zullen wel op hun pootjes terechtkomen en ons hopelijk binnenkort verrassen met een nieuw uitdaging. Zolang ze nog open zijn zou ik je aanraden er nog eens te gaan genieten!


Een paar tafeltjes

De middenklasse restaurants, waar nog echt gekookt wordt, ze gaan uitsterven als men ze niet gaat helpen, verlies dus van veel culinair erfgoed. Eens gaan eten in een sterrenzaak of een restaurant waar de prijzen vergelijkbaar zijn met die van een Michelin bekroonde zaak, is slechts weggelegd voor enkele burgers of op zeldzame momenten. De rest van de bevolking heeft ook recht op echt eten, puur genot aan een betaalbare prijs. Zo’n gelukzalig moment van genot laat ons dus even niet voelen dat de energiecrisis loeihard snijdt in onze horecawereld. Voor hoelang kan het nog in de Vlaamse context? Een paar tafeltjes in deze ruimte worden erg duur qua gas- & elektriciteitsverbruik, hopelijk een tijdelijk fenomeen als ze de macht van Poetin en andere gekke heersers kunnen uitschakelen.

Onze eigen Vlaamse tsaren doen volgens mij niet veel meer dan een nat doekje voor het drogen rondstrooien, in de hoop dat de brave burger niet teveel in protest gaat. Korte termijn politiek voor een lange termijn probleem,… rijmt niet hé.

2.665 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page