top of page

Oud-burgemeester Vandenhove eist onderzoek: "Ook familieleden van Groenarbeider blijken nu besmet"

Bijgewerkt op: 12 nov. 2020

Ook familieleden van Groenarbeiders blijken nu besmet met COVID-19

Nu de volledige Truiense groendienst sinds maandagavond in quarantaine door burgemeester Veerle Heeren (CD&V) geplaatst is nadat twee groenarbeiders positief testten op Covid-19, lijkt het er steeds meer op dat de stad Sint-Truiden te laat in gang geschoten is. Oud-burgmeester Ludwig Vandenhove (sp.a) eist een onderzoek naar de feiten: "Als mijn info correct is zijn nu ook vele gezinsleden van de groenarbeiders besmet."


"Bij de besmetting 13 dagen geleden is er geen contact geweest met collega's", zei burgemeester Veerle Heeren (CD&V) maandagavond aan onze redactie. "Bij de laatste besmetting, afgelopen vrijdag 6 november, zou er wel contact geweest zijn met collega's. Daarom dat ik nu de ganse groendienst in quarantaine heb geplaatst. Donderdag worden er door het CLB sneltesten uitgevoerd."

"Maar de hamvraag is en blijft: waarom heeft het stadsbestuur zo lang gewacht? Trudocs bracht de Stad Sint-Truiden zaterdagavond 7 november via de communicatiedienst en de algemene directie op de hoogte van de besmetting en het feit dat de quarantaine niet gerespecteerd was. Waarom gingen er toen geen alarmbellen af?

"Als mijn info correct is -en ik heb geen reden om te twijfelen aan de stadsarbeiders, die mij bellen -zijn nu ook al gezinsleden van minimum één groenarbeider besmet", zegt oud-burgemeester Ludwig Vandenhove (sp.a). "Vooral de getroffen werknemers en hun familie hebben recht op de concrete informatie in verband met het al dan niet te laat reageren op de feiten.” Top op het bot


"Maar de hamvraag is en blijft: waarom heeft het stadsbestuur zo lang gewacht?", vraagt de oud-burgemeester zich af." Trudocs bracht de Stad Sint-Truiden zaterdagavond 7 november via de communicatiedienst en de algemene directie op de hoogte van de besmetting en het feit dat de de quarantaine niet gerespecteerd was. Waarom gingen er toen geen alarmbellen af? Waarom nam men pas maandagavond maatregelen? Ik wil dat men dit tot op het bot uitspit. Zo ga je toch niet met de gezondheid van je eigen personeel om. "

"Maar nu zelfs de familieleden van onze collega's ziek worden van Covid-19 heeft die man en het stadsbestuur wel iets op hun geweten

"Het is onwaarschijnlijk", reageert één van de 15 groenarbeiders die liever anoniem wil blijven. "Na de eerste besmetting van 27 oktober hebben we de preventieadviseur M.K. bijna gesmeekt om de quarantainemaatregelen toe te passen. Maar tot onze grote verbazing, liet die de zaak betijen. Tot vrijdag 6 november een tweede collega ziek werd. Zelfs toen kwam er geen reactie. Waarom die preventieadviseur M.K. niet gereageerd heeft, is een ons een raadsel. Pas op maandagavond nadat jullie in het weekend vragen begonnen te stellen, werd er pas accuraat gehandeld. Maar nu zelfs de familieleden van onze collega's ziek worden van Covid-19 heeft die man en het stadsbestuur wel iets op zijn geweten. Wij zijn razend op het bestuur!"


Stadswerkhuis


“Waarop wacht burgmeester Heeren om het hele Stadswerkhuis te laten testen? Volgens mijn informatie zijn de arbeiders van de groendienst binnen het stadswerkhuis immers ook in contact geweest met andere arbeiders. We kunnen niet voorzichtig genoeg zijn. De gezondheid van ons stadspersoneel primeert”, besluit Vandenhove.

638 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page