top of page

Volledige Groendienst in quarantaine na twee Corona-besmettingen: "Veel te laat!"

Bijgewerkt op: 11 nov. 2020

Furieuze Groenarbeiders niet te spreken over laks optreden preventieadviseur en schepen

De volledige Truiense groendienst is in quarantaine geplaatst nadat vorige week vrijdag 6 november en dinsdag 27 oktober twee groenarbeiders positief testten op Covid-19. Maar onze redactie kreeg verschillende arbeiders van de groendienst aan de lijn die beweren dat de preventieadviseur van de Stad Sint-Truiden niet doortastend genoeg had opgetreden bij de besmetting op 27 oktober.


"Bij de besmetting 13 dagen geleden is er geen contact geweest met collega's", zegt burgemeester Veerle Heeren (CD&V) aan onze redactie. "Bij de laatste besmetting, afgelopen vrijdag, zou er wel contact geweest zijn met collega's. Daarom dat ik nu de ganse groendienst in quarantaine heb geplaatst. Donderdag worden er door het CLB sneltesten uitgevoerd."

"Maar onze redactie kreeg ondertussen verschillende arbeiders van de groendienst aan de lijn die beweren dat de preventieadviseur van de Stad Sint-Truiden niet doortastend genoeg had opgetreden bij de besmetting op 27 oktober"

Bal misgeslagen


"Iedereen in quarantaine? Dat werd tijd", zeg een arbeider van de Groendienst die liever anoniem wil blijven. "Nu is T. ook besmet en D. ligt thuis met 39 graden koorts. Iemand van dat besmette groepje was vandaag nog komen werken en toch meegestuurd met een andere ploeg. Dat is de verspreiding van het virus in de hand werken hè. Als die personen uit S. zijn groep onmiddellijk werd afgezonderd, dan was die quarantaine van de volledige groendienst niet nodig geweest hè. Nu is iedereen de pineut. We hebben ook oudere collega's met al wat medische klachten. Met die mensen hun leven wordt er nu gespeeld. De preventieadviseur heeft de bal volledig heeft mis geslagen. Die mens verloor compleet de pedalen, te meer omdat de leidinggevende van het Stadswerkhuis S.S in ziekteverlof was en de bevoegde schepen haar kop in het zand stak. Nu jullie vragen zijn beginnen stellen, komen er maatregelen. Veel te laat dus!"

"Vijf mannen zijn gedurende 7 dagen in dienst gebleven nadat de besmetting gekend was. Ondertussen zijn er drie van de vijf ziek."
"Maar ondertussen staan de burgemeester en de bevoegde schepen Ingrid Kempeneers op Facebook te blinken terwijl ze de lichtjes aan het stadhuis hangen. Hoe hypocriet kan je zijn?"

Lichtjes aan stadhuis


Nog een andere groenarbeider zegt het als volgt: "Vijf van onze collega's zijn gedurende 7 dagen in dienst gebleven nadat de besmetting gekend was. Ondertussen zijn er drie van de vijf ziek. Maar ze hebben wel een ganse week in het stadsmagazijn rondgelopen en in andere groepen meegewerkt. Klinken en tafels vastgehad zonder enige maatregel. De bevoegde schepen Ingrid Kempeneers werd meermaals gebeld door ongeruste arbeiders. Maar er werden geen initiatieven genomen. Pas na Trudocs informeerde, komt er beweging. Maar ondertussen staan de burgemeester en de bevoegde schepen Ingrid Kempeneers op Facebook te blinken terwijl ze de lichtjes aan het stadhuis hangen. Hoe hypocriet kan je zijn?"


Lees hier het vervolg op dit artikel

3.884 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page