top of page

Vandenhove haalt uit naar Heeren: "Bij een parkeerbeleid zijn inkomsten van ondergeschikt belang"

Bijgewerkt op: 5 jan. 2021Ongemeen hard haalt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove (sp.a) uit naar de Truiense burgemeester Veerle Heeren (CD&V) naar aanleiding van het steeds driester verbaliseren in Sint-Truiden gedurende de laatste weken.


“In mijn periode als burgemeester heb ik de controle op het parkeerbeheer altijd in eigen stadshanden gehouden, via personeel in dienst van de stad Sint-Truiden en de lokale politie, steekt Ludwig Vandenhove (sp.a) van wal.

“Als je natuurlijk in zee gaat met een private firma, die zoveel mogelijk winst wil maken, wordt het een ander verhaal. Hoe meer processen verbaal, hoe meer winst. En het stadsbestuur krijgt daar dan een bepaald percentage van."

"Ik vind niet dat het de bedoeling mag zijn van een parkeerbeleid om geld binnen te halen. Dat mag of moet hoogstens een afgeleide zijn. Vanaf het ogenblik dat parkeerinkomsten beleidsmatig worden gezien als een middel om het budget rond te krijgen, is een overheid verkeerd bezig. En dat is het geval met de ploeg van Burgemeester Veerle Heeren (CD&V)."


Private firma's

"Werken met een private firma geeft ook geen enkele mogelijkheid tot flexibiliteit, bijvoorbeeld in bijzondere periodes en/of naar aanleiding van bepaalde gebeurtenissen", gaat Vandenhove verder. "Zoals er zijn bij de zaterdagmarkt, tijdens de Augustus- of de Carnaval kermis, tijdens braderies of andere evenementen of zoals nu tijdens Corona waarbij meer inwoners gebruikmaken van het afhaalsysteem bij de lokale horeca. Ik vind trouwens ook dat die soepelheid en flexibiliteit moet bestaan bij de lokale politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken. Ook dat is eigen personeel."

"Wij willen dat de stad Sint-Truiden zo snel mogelijk het parkeerbeleid zelf opnieuw in handen neemt en er een eigen beleidsdoelstelling op zich van maakt in plaats van het te zien om de stadsfinanciën mee op orde te krijgen. "

Trupark

"Onlangs is het parkeerbedrijf ‘Trupark’ opgericht. Wij werken daar graag aan mee als sp.a vanuit de oppositie. Met de huidige slechte financiële toestand van de stad is de zin van de huidige meerderheid natuurlijk bijzonder groot om de parkeerinkomsten als een blijvend middel te zien om die aan te zuiveren. Bovendien vinden wij dat de stad zelf opnieuw de controles moet uitvoeren met eigen personeel dat kan bijgestuurd worden in functie van bepaalde omstandigheden. Wij hadden nog liever gezien dat de stad het parkeerbeleid zelf rechtstreeks bij de stad hield in plaats van het uit te besteden aan een autonoom gemeentebedrijf. Om die manier wordt immers weer een belangrijke bevoegdheid aan de democratisch verkozen gemeenteraad onttrokken.”


925 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page