top of page

Veerle Heeren bekeert zich tot het KubismeDe Truiense Minderbroeders zongen in maart 2019 hun laatste mis uit. Luttele uren later was burgemeester Veerle Heeren (CD&V) er als de kippen bij om bekend te maken dat ze gestart was met het vooronderzoek van de Minderbroerdersite. Het zou herbestemd worden als het ‘Huis van de Truienaar’, het nieuwe stadskantoor. Weer een nieuw project van Veerle de Wonderbaarlijke.


“Het Autonoom Gemeentebedrijf voor de Ontwikkeling van Sint-Truiden (AGOST) heeft ondertussen een externe consulent aangesteld", stak de immer voortvarende burgemeester in maart 2019 van wal. "Deze persoon werkt momenteel aan een vooronderzoek over de herbestemming van de Minderbroederssite tot het 'Huis van de Truienaar', de naam van het nieuwe stadskantoor. Die site zal alleszins een dienstverlenende en culturele functie krijgen, conform het ruimtelijk uitvoeringsplan voor de binnenstad en het gedachtegoed van de Franciscanen, de voormalige bewoners. Uit het vooronderzoek moet onder meer blijken hoe de beschikbare ruimte het best kan ingezet worden om de dienstverlening naar inwoners en bezoekers op een moderne, ecologisch verantwoorde en laagdrempelige wijze te organiseren. Op die manier moet duidelijk worden welke infrastructurele aanpassingen en investeringen nodig zijn."


Subsidieaanvragen stopgezet

Coalitiepartners fronsten toen al bedenkelijk. Wat ging deze operatie Sint-Truiden nu weer kosten? Maar Heeren en Stippelmans waren niet te stoppen. En dus moest het Stadskantoor aan de Kazernevest worden verkocht en in het verlengde de gebouwen van het Oud-Atheneum. Met die opbrengst en de immer lage rentevoeten zouden ze de klus wel klaren. Maar de verkoop van het patrimonium wou niet zo goed lukken als Heeren het gedroomd had. Ondertussen tastte haar onverkwikkelijke vaccinatiefraude haar geloofwaardigheid en draagvlak verder aan. Heeren en Stippelmans geraakten meer en meer geïsoleerd binnen het schepencollege. In oktober 2020 werden in alle stilte alle subsidieaanvragen bij tal van overheden en organisaties stopgezet. Enkel Trudocs berichtte daar toen over.


Kubisme

Gisteren moest Heeren dan haar bocht helemaal nemen. Ze had het plots over het feit dat vandaag de dag meer en meer stadsmedewerkers noodgedwongen moesten thuiswerken en insinueerde onrechtstreeks dat de Minderbroederssite te groot was. "Wie had dat toen gedacht hè?", orakelde ze. Opvallend was haar plotse interesse in het volgens haar tot voor kort tot op de draad versleten Stadskantoor. Dat was vandaag opnieuw waardevol erfgoed. Vooral door haar kubusvorm. Een kubisme waar Sint-Truiden na de 'vernieuwbouw' hoge ogen mee zal gooien.


Picasso

Na Veerle Heeren de Dronemanager en Veerle de Bouwer over Veerle de Vaccinatieburgemeester zijn we vandaag aanbeland bij Veerle de Kubist. Picasso had in zijn tijd minder periodes gekend.

809 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentarze


bottom of page