top of page

Vier burgemeesters verder heeft de Zepperse Toneelvereniging nog steeds geen podiumHet klinkt als een Belgische mop, maar het is een trieste Truiense werkelijkheid. De Zepperse Toneelvrienden zonder podium in een nieuwe Zepperse zaal. De hele kwestie kwam maandagavond nog maar eens ter sprake op de Truiense gemeenteraad.


Opening VEVA, september 2019

"Dit ontmoetingscentrum is een schoolvoorbeeld van participatie en co-creatie door onze inwoners.” Aan het woord is burgemeester Veerle Heeren (CD&V) bij de opening in september 2019. Maar volgens de aanwezigen was er dan toch niet goed geluisterd. Al klinkt er wat voorzichtig gegrom in de zaal. De gemoederen blijven bedaard en het Coronavirus zal enkele maanden later uitbreken.


Dorpsbabbel in de VEVA, november 2022

Burgemeester Veerle Heeren is na haar vaccinatiefraude van het toneel, pun intended, verdwenen. Ondertussen neemt Hilde Vautmans (Open Vld) energiek de sjerp over. De dorpsbabbels worden in het leven geroepen. Maar in de VEVA zelf zullen de Zepperse toneelvrienden deze keer hun mond niet meer houden. “Men heeft niets maar dan ook niets uitgevoerd van wat wij gevraagd hebben”, vertelt voorzitter René Roebben van de Zepperse Toneelvereniging aan Hilde Vautmans, terwijl de journalist van HBVL langs hen zit. “Geen podium, geen backstage. De stopcontacten staan vlak naast de nooduitgang waardoor de kabels gevaarlijk in de weg liggen. Met heel veel pijn in het hart moeten wij met 50 toneelvrienden en aanhang voor ons 40-jarige bestaan uitwijken naar Borgloon. Want wat kunnen wij doen in een zaal zonder podium?” Vautmans is duidelijk verveeld:“Kijk, dat krijg ik niet meteen opgelost”, geeft ze toe. “Maar ik beloof u wel een volledige afsprakennota tegen eind van dit jaar te kunnen voorleggen, waar we alle mankementen aanpakken." Wat er ondertussen van die afsprakennota geworden is ... Joost mag het weten.


Gemeenteraad 24 april 2023

Gert Stas en Johnny Vangrieken van Vooruit interpelleren cultuurschepen Stijn Vanoirbeek (cd&v) over het gebrek aan een podium in de VEVA. Ondertussen is burgemeester Jelle Engelbosch (N-VA) gepasseerd en zwaait Ingrid Kempeneers (cd&v) de plak. "Tja, ze kunnen toch podiumelementen huren bij de uitleendienst", zegt Vanoirbeek die blijkbaar geen probleem ziet. Raymonde Spiritus (cd&v), die haar voorgenomen had om deze raad stilzwijgend uit te zitten met de handen devoot in de schoot, kan het niet langer meer aanzien. "Maar, enfin dat is toch geen oplossing." Ook burgemeester Kempeneers beseft dat ze de flater van haar Cultuurschepen moet rechttrekken. We gaan de situatie opnieuw bekijken, zo is het geen doen meer voor die vereniging."


Wordt vervolgd

583 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page