top of page

Voor mij een frietje met truffel
Dat onze Noorderburen er andere opvattingen op nahouden over ons nationaal gerecht is bekend. In Lanaken, dicht tegen de Nederlandse grens kan je zelfs friet met Nutella bestellen. In Sint-Truiden staat dan weer 'Friet met truffel' op de kaart in het restaurant Bleu van Ozzy en Cemal Erdogan.


Bleu is het nieuwste restaurant op de Truiense Groenmarkt van chef Ayt Erdogan (47) die in 2019 zijn restaurant Blanc in het Truiense Bogaardenklooster opende. De Nederlands-Turkse chef staat bekend om zijn kruising tussen de mediterrane met de Europese keuken onder het motto ‘East meets West’. In restaurant Bleu staan zijn zonen Ozzy en Cemal achter het fornuis en in de zaal. In Bleu kan je eerder kleine lunchgerechtjes bestellen. Opmerkelijk is het 'Bakje Friet met Truffel'. "Het is eigen gemaakte friet met ras el Hanout specerijen en zwarte truffel om al uw zintuigen te laten prikkelen", zegt Ozzy fier.


25 euro

Dat die truffel duurder is dan de zelfgemaakte tartaar van Tjenne is meteen duidelijk bij de afrekening. Een frietje stoofvlees met truffel in Bleu kost 25 euro. Niet meteen bestemd voor de wekelijkse frietdag, al is het wel eens de moeite om te proeven.


Bleu: Street Food | Bleu by Aytems | Sint-Truiden (bleu-byaytems.be)


in picture: Cemal en Ozzy Erdogan van restaurant Bleu


572 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page