top of page

Waar is de dierenpolitie nu? Vissen van Stadspark zitten zonder zuurstofOcharme de vissen in de vijver op het stadspark. Wat zien die af van de hitte van de laatste weken en dagen en van de droogte Hoeveel zouden er al gestorven zijn? Wat met het dierenwelzijn? Wat met de biodiversiteit?


De vissen happen naar zuurstof, maar tevergeefs. Er is geen watercirculatie, er sproeit geen water uit de fonteinen behalve in ‘het klein park’, maar daar zitten geen vissen!, er is geen enkele waterpomp in de omgeving: onbegrijpelijk! Het stilstaand water zorgt voor vervuiling en te weinig zuurstof voor de vissen.”Oevers uitgevreten

Mijn collega Johnny Vangrieken heeft dit al eerder aangekaart, maar tevergeefs. Er zouden ook dringend een aantal instandhoudingswerken moeten gebeuren aan de vijver. Zo zijn de meeste oevers uitgevreten. De stad Sint-Truiden zou fier moeten zijn op zulk een stadspark dicht bij het centrum in plaats van het te laten verwaarlozen, zoals nu gebeurt onder deze meerderheid.


"Koesteren en onderhouden wat we hebben in plaats van nieuwe projecten, dat is wat de stad Sint-Truiden moet doen.

Dierenpolitie

Misschien moet de dierenpolitie een proces-verbaal opmaken tegen de eigen stad Sint-Truiden in verband met de leefsituatie van de vissen.
864 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

Vol is Vol?

bottom of page