top of page

Waar is de strijd van Ludwig Vandenhove tegen racisme vandaag?Het sierde Vlaams parlementslid Ludwig Vandenhove dat hij onlangs een lans brak om het racisme op Facebook tegen te gaan, maar vandaag dreigt hij ongeloofwaardig over te komen wanneer hij zwijgt over de onversneden racistische taal van zijn eigen voorzitter.


Niemand die zo categoriek tegen racisme ageert als Ludwig Vandenhove (Vooruit). Zolang ik de man ken, houdt hij die rode lijn aan. Geen excuses, geen verzachtende omstandigheden. Ik kan mij voorstellen dat hij het vandaag dan ook bijzonder moeilijk moet hebben met de uitspraken van Conner Rousseau, de naar eigen zeggen Oppersos, over bruin gespuis dat met matrakken moet aangepakt worden.


Zwarten

Daar sta je dan, wanneer je de N-VA als 'zwarten' wegzet en de korpschef oproept om tegen racisme op Facebook op te treden. Moet je nu beschaamd zijn om wat je voorzitter allemaal uitkraamt. Of schrik hebben dat dit electoraal zal doorwegen.


In vino vertitas

Ludwig, ik hoop uit de grond van mijn hart dat je de politieke moed vindt, om dit onversneden racisme ook dit keer consequent te veroordelen en niet onder de mat te vegen als zattemansklap. In vino veritas.


Anders verlies je alle geloofwaardigheid in de toekomst.

1.086 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

Vol is Vol?

bottom of page