top of page

Waarom Bartje maar blijft treuzelenHet is geweten, de wolven bijten elkaar nooit. Politiekers evenmin. Want kijk maar eens wat 'Bartje de Zomer' uitspookt: laat die Truiense first Lady maar rustig en ongemoeid verderkabbelen, op den duur zijn die Truienaars uit dat boerengat heel die 'spuitencarnaval' toch 'rats' vergeten.


Die laten ze nu gapen naar kerstversiering en dan zijn ze afgeleid. Zelfs een boze vinger opsteken of eens kwaad-grimmig kijken, hetgeen hij nochtans de ganse dag doet, kan er voor 'Madame La Dette' niet vanaf. En Dirk Selis maar bellen naar zijn woordvoerder of, beter gezegd, zijn pic-up, want die draait 'slag op slag' hetzelfde refrein af: "Mijn Minister neemt een weekske méér bedenktijd." Geef toe, we zitten met die historie toch in volle carnaval...! Maar, als het om een kleine werkman, onderaan de ladder gaat, dan valt het ontslag sneller dan het kapmes van een guillotine. Hier zie, hier loopt weer een ander schandaal binnen vanuit personeelsrangen. Trudosteede of het 'lekkende vergiet'...


Martinke Scheerensliep

Het ging indertijd om 'Martinke de Scheeresliep! Martin werkte deeltijds aan de Stad en voor de rest ging hij met paard en kar van deur tot deur om slijpgerief te vragen en te bewerken. Martin ziet een stadswerkman bloemen uitdoen met de schup. Ze waren bestemd voor de vuilnisbelt. "Als die bloemen toch wegmoeten", zegt Martin. ''Mag ik ze dan niet meenemen voor in mijnen hof?" "Pak waar alles mee, Martinke," knikt de man met de schop.


Heilige Trudo

Den ene of den andere slechterik had het gezien en hij draagt de Scheresliep over bij de Schepen. Op de slag lag Martin met zijn klikken en klakken op straat. Die bloemen behoorden tot dat fameuse 'Openbaar Domein', na de Heilige Trudo, hét Heiligdom van 'Hoofdstad Welkom'. Zelfs als ze verpulverd waren mocht Martin ze niet hebben om ze uit te strooien voor een kerkelijke Processie.


Lantmeeters noch Somersen

Aan afdankingen van het 'voetvolk', daar komen geen Lantmeeters noch Somersen aan te pas. Ik houd mijn hart al vast: moesten ze in het Stadhuis weten wie er allemaal 'uit de biecht klapt', ge zoudt de bons eens zien vliegen. Dat vereist geen halve seconde. En we moeten het niet eens ver gaan zoeken. Wordt maar eens geflitst, daags nadien ligt de boete in uw bus en ge zult betalen nog voor ge in de bank zijt geraakt.


El Kaouakibi

Maar ja, wat wilt ge, Somers zit met zijn El Kaouakibi opgezadeld. Durft hij 'Diva La Dette' te straffen, dan dreigen er andere poppen aan het dansen te gaan. Geldpoppen. Dus de kortste pijn. Die 'spuitenknevelarij' moet een pot in, de pot der politiek, de 'Doofpot'. Weet u Beste Lezer, 'koehandel' dat is niet alleen een koe verkopen, hoor...!

924 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page