top of page

Waarom de Truiense Corona-burgemeester tijdens de vierde golf oorverdovend stil is
Waar Veerle Heeren (CD&V) zich tijdens de eerste Coronagolf nog kroonde als de Corona-burgemeester van Vlaanderen, vandaag is daar niets meer van te merken. De communicatie hierover vanuit het Stadskantoor is zo goed als onbestaande.


Carnaval, de Bompad-fuif, de Champagne-fuif, binnenkort de Kerstmarkt. Alles gaat hier in Sint-Truiden lekker door. Het virus lijkt in Sint-Truiden verdwenen te zijn. De sociale media van burgemeester Veerle Heeren bericht enkel nog over de toestand van haar puppy's. Dat was ooit anders. Tijdens de eerste Coronagolf kon er geen dag voorbijgaan, of we werden op de hoogte gehouden van een resem maatregelen van 'haar' veiligheidsraad. Of we dat nu wilden of niet! We leefden mee met 'haar' door Corona gevelde partner. We telden het aantal stadsgenoten in 'haar' regionaal ziekenhuis. Maar het kan verkeren.


Geen zin meer

Uiteraard heeft Heeren geen zin meer in die strijd tegen Corona. De reden is simpel. Haar vaccinatiefraude heeft haar ei zo na haar kop gekost. Een mens zou voor minder over zijn puppy's beginnen. Haar geloofwaardigheid terzake is onbestaande. Truienaren zouden eerder nog het Bitcoin-beleggingsadvies slikken van een schimmige Wit-Russische internetbankier dan Heeren nog op haar woord te geloven over hoe we de vierde golf moeten aanpakken.


Probis

Nochtans zijn er heel wat uitdagingen die op ons afkomen. Hoe organiseren wij die derde prik? Wat doen we met de mondmaskers? Gaat die Kerstmarkt en schaatsbaan door? Wat met de thuiswedstrijden van STVV? Hoe zat het nu weer met Probis, je weet wel: het consultancybureau dat alles in goede zaken moest leiden. Ging men dat niet in gebreke stellen? En wanneer spreekt minister Somers zich uit over Heeren herself? "Volgende week wellicht", antwoordt zijn woordvoerder.


On verra

1.627 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments


Hugo Hechtermans
Hugo Hechtermans
Nov 20, 2021

De reden waarom het oorverdovend stil is, lijkt me intussen duidelijk.

Ondanks of juist ingevolge de te vroege prik ? Of is het toch "de straf van Somers" ?


Voor alle duidelijkheid: Ik wens NIEMAND een besmetting toe !

Like

Hugo Hechtermans
Hugo Hechtermans
Nov 17, 2021

Verwacht er maar niet te veel van. Van het één noch van het ander en al zeker niet van dat laatste, ondanks het "duidelijk" antwoord van een 24 jarige "woordvoerder"...


Like
bottom of page