top of page

Waarom een blonde Sheriff op Naaldhakken wel eens kan werken ...Het strenge optreden van burgemeester Ingrid Kempeneers in de stationsbuurt wordt gesmaakt door de bevolking. Moedig en krachtdadig, geef het toe, de kracht van haar overtuiging dat het beter kan in onze stad, is de bron van haar acties.


Alcohol verbieden op diverse openbare plaatsen, ok,… als er controle kan gevoerd worden. Ons politiekorps is niet van die omvang om overal mensen in te zetten. Alcohol is een facet dat inderdaad negatief kan uitdraaien. Ik vraag me echter af wat het effect is van die ‘pepdrinks’, die geen alcohol bevatten, maar wel toegelaten zijn om te drinken op openbare plaatsen en dit dan gecombineerd met een jointje of een lijntje (wat dan weer niet toegestaan is…)


LAGO

Kijk eens rond in het park, kijk eens naar de mensen die op de banken zitten op de Veisder, kijk eens naar groepjes jongeren en zelfs licht belegen exemplaren die ronddwalen in de stad, niets te doen, zichzelf wat wereldvreemd voelend, sommigen die onze voertaal niet spreken, dus met geen of een minimum aan (moeilijke) communicatie. Ze ‘wegjagen’ of moeilijk doen doet die groep van de bevolking andere oorden opzoeken. De achterkant van de Lago ligt reeds langer ook vol met drugsresten, busjes lachgas,… zegt genoeg dus!


Onledig

Die ronddwalende mensen, in feite een relatief kleine groep van onze medeburgers, moeten een meer zinvolle invulling van hun dag krijgen, ze aan hun lot overlaten is geen oplossing, integendeel ze gaan onze maatschappij meer en meer een negatief daglicht geven, de klassieke burger krijgt nog meer schrik van zijn of haar eigen omgeving en gaat zich nog meer richten naar een protesthouding, wat voor niemand goed is.


Integratie is essentieel

Het is nu eenmaal zo: we moeten ze durven benoemen: exotische mensen, komende van het Fedasil of elders, ze zijn er, we moeten ermee leven. Om ze te helpen integreren in onze maatschappij is echter begeleiding nodig. Onze Vlaamse manier van leven leren kennen geeft hen ook mogelijkheden. Als wij in Afrika gaan leven, passen we ons ook aan. Een mens is niet gemaakt om op een eiland te leven. Voor de tijd dat we op deze aardbol rondlopen is genieten van elkaar en de diversiteit qua cultuur een echte meerwaarde. Nietsdoen is de bron van speculatie tot minder leuke dingen. Jobs creëren voor deze mensen, al is het deeltijds, geeft voor alle partijen een meerwaarde. Politieke groeperingen van ALLE kleuren moeten ervoor zorgen dat deze groep in onze samenleving zich economisch en maatschappelijk nuttig maakt.


Personeel nodig

Acties zoals aan het station met die Poolse gasten, zijn nuttig maar heel dikwijls een druppel op een hete plaat. Sommige Vlamingen zouden ze willen ‘terugsturen’. Heel kort door de bocht en bovendien idioot te noemen want we hebben die mensen nodig! Zoek maar eens personeel tegenwoordig, we mogen blij zijn dat ze willen komen werken. Doorgaans zijn de Oost-Europeanen bovendien technisch goed opgeleid. Als ze zich aanpassen en dat ze leren leven met onze waarden en normen is wel conditio sine qua non. De taal leren is dus een essentieel begin om er iets van te maken.STUP

En dan is er nog het lik-op-stuk beleid van la Kempeneers, in HBVL al de sheriff op naaldhakken genoemd. Wel, het is eens nodig. Wie de noodkreten van de bewoners van de Stationsstraat aanhoort, wie de verzuchtingen van de moedige handelaars ernstig wil nemen die hun straat zien verkommeren en aan leegstand ten prooi vallen, moet de handen uit de mouwen steken. Eerst eens met de ruwe borstel erdoor. Later met stoffer en blik. Want pas wanneer 'de STUP' in Sint-Truiden en Kiewit is gaan liggen, komt de betweterige oppositieleider tevoorschijn. Daar komen we ook geen millimeter mee verder.

2.111 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Erwin Goessens
Erwin Goessens
Aug 24, 2023

Wel Erik, je praat praat over een zinvolle invulling van hun dag. Als men deze personen voor de kost en inwoon die ze hier krijgen, eens inschakelde in de onderbemande groendienst of zwerfvuil liet opruimen, dan zouden er minder verpauperde buurten zijn op het grondgebied van de stad Sint-Truiden. En, het zou hun integratie ten goede komen.

Like
bottom of page