top of page

Waarom een naakte foto van de vermoorde dr. Karen Woo in de Truiense Zoutkist hangtVanavond opent het tweede luik van de expo ‘Liefde en Lust in Tijden van Onrust’. Deze keer is het de beurt aan de Amerikaanse fotograaf William Ingram.


In de zomer van 2020 vermoordde de Afghaanse Taliban de Britse dokter Karen Woo in haar slaap. De taliban noemde haar een 'missionaris', omdat ze voor de christelijke organisatie 'International Assistance Mission' werkte. Voor fotograaf William Ingram was Karen Woo meer dan een tragische nieuwsflits. Karen was zijn vroegere grote liefde.


Van London tot Geetbets

Ingram vandaag uitgenodigd door H.V. Humanisten Haspengouw-Hesbaye, is voor veel Belgen een nobele onbekende, maar in de kunstwereld toch wel iemand die zijn ‘strepen’ heeft verdiend. Hij is reeds meer dan 20 jaar kunstfotograaf en hield veel expo's in Engeland en in het buitenland. De man woont trouwens in de buurt van Geetbets waar hij zijn studio heeft.Onbewust zelfportret

Ingrams portretten zijn het resultaat van een samenwerking tussen hemzelf, in een poging het unieke karakter van elk onderwerp bloot te leggen, en het individu dat hij in een rustige performance vastlegt. Zijn werk creëert een dialoog tussen hemzelf en het model, een geleidelijk proces van assimilatie als kunstenaar en van zelfontdekking door het model, een symbiotisch partnerschap waarbij het bepalende beeld iets is dat ze samen uitwerken en dit in onderling overleg. Het resultaat is, meer dan een gelijkenis of een uitdrukking, een onbewust zelfportret van het model en dit in medeplichtigheid met William als fotograaf.

 

Wie deze prachtige werken wil gaan bekijken kan hiervoor in de Zoutkist terecht van 15 tot 19 februari, telkens van 14u00 tot 18u00

 

 

536 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page