top of page

Zelfs het stedelijk WC is geen dienstverlening aan de burger maar een taxatiebureauWij hebben een zo te zien, zeer duur toilet betaald. Eens te meer is de prijs ‘weggemoffeld', Maar, het is een 'betalend toilet', dat wil zeggen dat ge een halve euro moet ‘insteken’ anders gaat de deur niet open. Met andere woorden, de fiere Haspstad taxeert een wenselijke basisbehoefte. Ge moet, ook als ge ‘fel moet, uw kaart uit uw zak halen, insteken, pincode, OK., kaart weer opbergen, dan gaat de deur open en gij vliegt naar binnen. Ook aan de door en door armen, die geen kaart hebben en aan de daklozen is gedacht: zij moeten met munten betalen. én zij moeten goed voelen dat zij van geld weinig verstand hebben want op de deur staat: ‘Betalen met 0,10,0,20 of 0,50 euro: Onbetaalbaar voor een behoeftige burger. Persoonlijk vind ik een ‘W.C. met entreeprijs' zeer vernederend en kleinerend, ik stel me voor dat ik het geld ‘over de balk' gooi, dat ik het ' breed laat hangen'. Ik nodig een kennis uit bij mij thuis en wijs hem op zeker moment de weg naar het W.C. Ik zou me doodschamen moest mijn vriend niet binnen geraken zonder eerst te betalen. Gegarandeerd verwijt die vriend mij ‘een hoop' en zet hij, diep verontwaardigd, nooit nog een voet over mijn dorpel. Normalerwijze is de terbeschikkingstelling van een sanitaire ruimte een dienstverlening aan de burger en geen taxatiebureau.

548 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page