top of page

Zij ontharden, wij betalen of moeten beton gietenTerwijl de stad de Veemarkt wil gaan ontharden, bellen ze mij vanuit Terbiest. Daar hebben ze een betonheffing aangesmeerd gekregen om ze te verplichten de achterliggende streepjes grond grenzend aan hun tuin achter hun huis te koop te zetten.


Ziet ge dat al gebeuren: dan wordt er een nieuw huis gebouwd tegen het bestaande huis. Dan leggen ze bussen in vanuit China om die siamese tweelinghuizen te komen bezichtigen. Dat heet: 'Sint-Truiden op de kaart zetten.'!

Dien bezwaar in

Er bestond al het co-ouderschap, stede van de 'pestkophasp' lanceert het "co-woningsschap." Niemand geraakt nog wijs uit die belastingen bazaar. Ik ook niet. We zijn verplicht van een bezwaar in te dienen want anders kan de verzetsprocedure niet worden verdergezet. Dus, eigenaars, dien zeker een bezwaar in en zet daarop wat op het aanslagbiljet staat. Dat bezwaar is zever. Iedereen wordt afgewezen. Maar desondanks moet ge een bezwaar indienen. De mensen weten van geen kanten wat ze in dat bezwaarschrift moeten schrijven. Logisch, ze begrijpen de belasting niet, hoe kunnen ze dan bezwaren verzinnen? Daarom sommen we hieronder vier mogelijke bezwaren op, ge moet er maar een deel van afschrijven. Gelijk in de kakschool als het examen was.


Vier voorbeelden

  1. Ik speculeer niet. Den grondspeculant is een man die van grond kopen en van grond verkopen zijn beroep heeft gemaakt. Ik verkoop niet. Ik heb geen geld nodig.

  2. Ik wil dat mijn kinderen dat stuk erven. De stad kan mij geen verkoop opdringen, hoe groot haar pretentie ook is. Niemand kan een eigenaar dwingen zijn goederen te verkopen. Stel u voor dat jannestad nog verder gaat en mij dwingt mijn huis of mijn salon te verkopen... Dat is totaal onwettig.

  3. Ik weiger verharding te creëren. Er is al genoeg miserie met die overstromingen.

  4. Ik mis gewoon het geld om die lawine van boetes te betalen. De stad gaat ervan uit dat iedereen speculeert. Ik krijg de kans niet om te bewijzen dat ik niet speculeer. Dat is tegen het gelijkheidsbeginsel. Ze scheren de foutieven (zogezegd) en de onschuldigen over dezelfde kam.

Grondeigenaars, volg even Trudocs goed op, ge krijgt, na mijn bezoek aan de advocaat, nog meer uitleg. Wil wil aansluiten stuurt best een mailtje naar deredactie182@gmail.com


"Houdt gij ze dom", zei de Baron tegen Pastoor. "Ik zal ze arm houden"


697 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page