top of page

Zomaar een zomerideetje

Levensgenieter Eric Nulens kijkt met een positief-kritische blik naar Sint-Truiden en haar inwoners


C-tijd, nog steeds besmettingen her en der, mijn vrouwtje en ik hebben schrik om nog wat extra op te lopen. We blijven dus in ons landje, is ook mooi, regelmatig wat regen, een beetje zon af te toe teveel, soms te weinig…


Portugal wenkte nochtans : een vriendin van ons woont er in Algarve, prachtig, lekker eten, fijne mensen, veel wandelgenot, doorgaans mooi zonnig weer ! Buiten het feit dat zij daar woont, hebben we de rest van de voordelen ook in België. Toch is de roep groot, een andere sfeer, zich wat buitenlander voelen en toch… blijven we hier ! Bij ons op Sint-Pieter horen we ook andere talen, voelen we ons ook dikwijls als een allochtoon, zien traditionele klederdracht uit diverse windstreken, Pakistaans, Indisch, …


Geen last van, alleen dat er bij zijn die nog geen Nederlands kennen. Ik zeg tegen iedereen een ‘goede morgen, -middag, -avond, maar wordt dikwijls niet beantwoord. Logisch als men ons lokaal ‘patois’ niet spreekt.


Wel meer Nederlands

Integratie is een vergaand (werk)woord en dit voor alle partijen die daar belang bij hebben. Beroepshalve geeft het meer mogelijkheden, iedere zelfstandige kan een goede werkkracht gebruiken maar zou toch wat Nederlands moeten kennen hé. Voor de persoon die in dat leerproces zou stappen, vergt het ook weer moeite maar gaat haar of hem veel vreugde geven. Samen een koffie drinken op een terras, praten over wederzijdse ervaringen, de kracht van de wereld samenbundelen in een geïntegreerd model, toch heerlijk ?


Lokale Fusion

Als we nu eens begonnen met terug een internationaal weekend te organiseren, waarbij de Grote Markt van onze vurige stede hét epicentrum qua eetcultuur wordt? Lokale chefs samen met ‘aangespoelde koks’ aan de kookpotten, genieten van een lokale ‘fusion’, zou fijn zijn hé?

Ideeën om dit te helpen realiseren ? Contacteer ons en we kunnen het samen bekijken !


Ciao, Eric

358 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page