top of page

Politie start onderzoek na zware dierenverwaarlozing in Groot-Gelmen

"Het gaat hier om een momentopname", reageren de eigenaars


Paarden dagenlang op stal zonder hooi en water in hun eigen stront, honden met schurft en compleet verwaarloosd. Valse papieren, niet gechipt. Een van onze lezers kon de ellende niet meer aanzien, verzamelde bewijzen en diende klacht in. Maar er gebeurde .... niets. "Grijp in voordat het te laat is", smeekt onze lezer die liever anoniem wil blijven.


"Paarden staan soms dagenlang opgesloten in hun stal", steekt onze lezer van wal. "Zij krijgen te weinig hooi om die tijd door te komen, vandaar dat zij dus stro gaan eten. Gezien de stallen met veel geluk één keer per week worden uitgekuist, en af en toe eens bijgestrooid, staan de dieren meer in hun eigen stront dan op stro. Hierop wordt dan bij de meesten dan nog eens het hooi opgegooid, waardoor ze dus eigenlijk heel onhygiënisch dienen te eten. Daarnaast staan ze ook meer dan geregeld zonder water. De drinkbakken zijn kurkdroog. Achteraan stonden tot vorige week 2 'jonkies' – eentje van 2.5 en eentje van een paar maanden- continue op weide, dus ook ’s nachts, zonder schutting en voldoende hooi. We zijn begin december hè!"


Verwaarloosde honden

"In de linkerstalling leven ook 2 hondjes, een maltezer van 14 met schurft en een chihuahua. Ik heb nooit eten of drinken gezien bij hen, en ze hebben enkel een paardendeken om zich warm te houden. In de rechterstalling, aan de poetsplaats, zit quasi continu een Mechelaar in een veel te kleine bench. Er is ook een hoogdrachtige shetlandermerrie. Zij staat ook meer zonder dan met water, wat cruciaal is om melk aan te maken. En zij is al weken aan het afzien, en toch komt er geen dierenarts."


Raadsel

"Ik heb klacht neergelegd bij alle nodige instanties, ook de politie van Sint-Truiden", zucht onze lezer. "Maar ik zie niets gebeuren. Waarom niemand ingrijpt, is mij een raadsel. Laat deze dieren alsjeblief toch niet verder afzien en grijp in."


Momentopname

"Die vieze stal is een momentopname", reageren de eigenaren van de stal die over een afrekening spreken. " Wij worden al jaren belaagd en gestalkt. Er was 's nachts een automatische drinkbak beginnen lekken, waardoor het op een ravage uitdraaide. Onze honden doen aan topsport, wij onderrichten in gehoorzaamheid en pakwerk. Je kan je dus voorstellen dat niet elke klant zich op zijn gemak voelt. Daarnaast zit onze hond gewoon in een stal van 4op4 overdekt en niet in een 'kleine' bench. Wij hebben deze bench trouwens speciaal laten opmeten voor onze Mechelaars. Onze twee kleine hondjes Schumi en Boy hebben steeds tijdig water en eten. bij, De witte was 14 jaar oud, en ging normaal enkele dagen terug naar de kapper, hij is al sinds mijn 10de bij mij en heeft wellicht een hersen attack gehad. en was al doof en blind."


Dierenpolitie

"De dierenpolitie heeft ter plaatse reeds controle gedaan", reageert de politiezone Sint-Truiden - Nieuwerkerken - Gingelom. "Het dossier werd en wordt ook verder mee opgevolgd door een dierenarts van de Vlaamse Inspectiedienst Dierenwelzijn. Wie een mogelijk verwaarloosd of mishandeld dier opmerkt, kan dit melden via pz.poltrudo@police.belgium.eu of 011-70 19 11."

.2.694 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Degene die dit verhaal van verwaarlozing verzonnen heeft moet ook zijn naam en melden hoe hij of zij aan deze info of leugens geraakt zijn en hoe foto’s kunnen nemen heeft waarschijnlijk niet vrijwillig of door inbraak ,moet ook gestraft worden ,vraag maar aan eigenaars van hun paarden die er staan of die zelfde van denken als jullie verzinnen dit is RAT achitg sluw ,zou niet mogen gepunliceerd worden zonder een stichting die mishandeling vastleggen ter plaatste is geweest 🐀🐀🐀

Like
bottom of page