top of page

“Zwartwerk en ‘uitlachtelevisie’ troef in politiezone Sint-Truiden - Gingelom -Nieuwerkerken”

Terwijl het onderzoek van comité P naarstig verder loopt, hullen zonechef Steve Provost en voorzitter van de politieraad en politieke baas van de politie Veerle Heeren (CD&V) zich in stilzwijgen. Een nieuwe bron binnen de politie heeft zich gemeld bij Trudocs en die onthult dat het filmpje van de transgender geen alleenstaand geval is en dat er zelfs een heuse bouwfirma al dan niet ‘in het zwart’ onder het korps bestaat. De Truiense zonechef Provost weet van niets en blijft in tussentijd vrolijk kiekjes posten van zijn vele vakantie-uitstapjes. Ondertussen rot de normvervaging in het korps langzaam maar zeker verder.

“We betreuren deze negatieve berichtgeving en insinuaties. Onze medewerkers zetten zich dagdagelijks in voor de veiligheid en leefbaarheid binnen de politiezone”, reageerde Steve Provost op onze eerdere berichtgeving. “Vanaf het moment dat de korpsleiding geïnformeerd werd over het bestaan van dergelijke opname werd hierover gecommuniceerd en werd in opdracht van het Parket een opsporingsonderzoek ingesteld door Comité P, een onafhankelijk en extern controleorgaan. Het onderzoek van Comité P is nog steeds lopende en het korps werd ook nog niet in kennis gesteld van de bevindingen. We hopen dat het onderzoek snel afgerond wordt, zodat er gepast kan gereageerd en gecommuniceerd worden.”


Upstairs, downstairs

"Feit is dat de man simpelweg alle voeling met de lagere echelons van zijn korps mist", zegt onze nieuwe bron van binnen het korps. “Upstairs, downstairs. Zo kan je onze zone het best samenvatten. Met een minimum aan communicatie. Op die keer na dat we de trouw van een poetsvrouw mochten vieren. Provost was gevraagd als getuige van het huwelijk. Toen zijn we met z’n allen naar het stadhuis getrokken en mochten we zowaar een glas drinken. En Provost zelf ging, tegen alle regels in, in op de vraag van schepen Ingrid Kempeneers (CD&V) om haar eens in de boeien te slaan. Lachen en kiekjes nemen met de boeien aan, van en door de korpschef. We konden onze oren en ogen niet geloven. Maar voor het overige zien we de korpschef niet. Onbereikbaar. Ja, wanneer Trudocs met stukken uitkomt. Dan plots komen er mails en infosessies. Dat we niet moeten meegaan met riooljournalistiek en zijn deur steeds openstaat… Laat mij niet lachen hè.”

De verborgen filmpjes van Team West

Want in realiteit is die normvervaging al een tijdje ingetreden. In het Whatsapp-groepje van Team West (sinds de artikelen van Trudocs snel-snel verwijderd) circuleren meerdere filmpjes dan enkel dat van de transgender. “Ken je dat verborgen camera-programma van vroeger nog, Bananasplit?”, gaat onze bron verder. “Wel, zo werden grappige filmpjes van de dagelijkse camerabeelden geplukt en in dat Whatsapp-groepje gepost. Uitlachtelevisie op kap van de Truienaren. Een bekende Truienaar liep tegen een paal op de Grote Markt terwijl hij aan het bellen was, de camerabeelden capteren dat. Hup, in het groepje en maar lachen. Bekenden van bekenden in de cel, snel even posten in het groepje. De camerabeelden werden gewoon gebruikt voor het vertier van de 24 politiemensen die in dat groepje zaten. En diezelfde politie moest dan het onderzoek doen naar de mistoestanden naar aanleiding van het Whatsapp-groepje van Villa Rosa. Hilarisch en tragisch tegelijk als je er bij nadenkt. Van privacy is er trouwens al lang geen sprake meer. Zo was er een collega die als een bezetene zijn ex-vrouw voortdurend op de camerabeelden volgde.”

De bouwploeg van Team Oost

Mochten de krekels in Team West vertoeven, dan zit de (werk)mieren in Team Oost. Daar zit zowaar een heuse bouwfirma onder de inspecteurs. “Je kan perfect een huis laten neerzetten door de mannen van Team Oost waarvan je een goed stuk in het zwart kan betalen. Ik vertel geen groot geheim hè. Heel het korps weet dat en sinds de wet hierover in 2018 versoepeld werd, is het hek helemaal van de dam! Of Provost dat weet? Negen van de tien niet. Sommige onderaannemers komen zelfs naar het politiekantoor om uitbetaald te worden. Dat kan hier allemaal (grinnikt). Of er politici ooit iets door ‘bouwteam politie’ lieten doen? (mysterieus) Vroeger waren er zelfs ministers die hun vakantievilla door postbodes lieten bouwen.”


Aanstaande dinsdag heeft politieraadslid Ludwig Vandenhove (Vooruit) de hele problematiek op de agenda van de politieraad geagendeerd. "Als dat waar is, moeten we onmiddellijk stoppen met dit cameranetwerk. Camerabeelden moeten dienen om de veiligheid te verhogen en misdaden op te lossen en niet als wansmakelijk voyeurisme voor intimi", zegt politieraadslid Ludwig Vandenhove.


Zowel burgemeester Veerle Heeren (CD&V) als korpschef Steve Provost wenste niet te reageren.


Wordt ongetwijfeld vervolgd.

1.790 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page