Lees hier alle scores van de Truiense restaurants
in picture: chef Pajtim Bajrami (30) van restaurant 'De Stadt van Luijck'
Maandagmiddag werd onder grote aandacht van de horecasector de achttiende editie van de Gault&Millau Gids virtueel voorgesteld. De anonieme inspecteurs van de gids hebben ook in dit moeilijke jaar in België meer dan 1270 restaurants gerecenseerd, waaronder ook meer dan 100 nieuwe adressen. Stijger aan de top dit jaar is De Stadt van Luijck met 16 op 20. Blanc by Aytems is één van de drie ontdekkingen van het jaar.
Voor een digitaal publiek van meer dan 2000 restaurateurs, journalisten en partners stelden Marc Declerck en presentatrice Virginie Claes de achttiende editie van de Belgische Gault&Millau Gids voor. Stijgers aan de top dit jaar zijn De Stadt van Luijck. Voor Sint-Truiden staan chef Pajtim Bajrami (30) en zijn team van restaurant 'De Stadt van Luijck' nu aan de culinaire top van Sint-Truiden. Gevolgd door Aurum van chef Gary Kirchens met 15,5, De Fakkels van Paul-Luc Meesen met 15, Bistro Zutt met 14, Blanc By Aytems met 13,5, Coco Pazzo met 13, De Gebrande Winning met 13, Den Ambacht met 13, L'Angelo Rosso met 13, Bistro 11 met 12, Os met 12 en tenslotte Sacre Coeur met 12.
Bij de 3 ontdekkingen van het Jaar noteren we Blanc by Aytems.
Comments