top of page
  • Foto van schrijverTRUdocs

Druk om zwembad te openen, neemt toe maar schepen Reniers houdt been stijf: "Vier weekjes wachten!"


De werken aan het zwembad zijn ondertussen zo goed als afgerond, maar het blijkt onmogelijk om een officiële coronaproof opening te organiseren. Er werd beslist om de opening een maand uit te stellen. Andere sportbaden blijven echter wel open. Ondertussen neemt de druk om het Truiense zwembad toch te openen op de voorziene datum van 2 april toe.


"Voor de Sint-Truidense Reddingsclub valt dit uitstel extra zwaar: zij trainden tot nu in Tienen en Beringen, maar hebben deze contracten ondertussen opgezegd omdat zij vanaf 2 april in Sint-Truiden konden trainen", zegt gemeenteraadslid Gert Stas (sp.a). "Daarbij is voor hen deze trainingsperiode cruciaal omdat hun leden op internationaal niveau presteren. Wanneer STRC moet uitwijken naar Tienen of Beringen resulteert dit net in meer risico voor coronaverspreiding. Aangezien zij enkel het sportbad gebruiken: Is het niet mogelijk om hen te laten trainen en de officiële opening achteraf te houden? Eventueel gepaard met extra voorzorgsmaatregelen en als testcase. Ook bij andere openingen werd er gedoogd dat de locatie beperkt gebruikt werd alvorens de officiële inhuldiging."


Hobby’s drastisch ingeperkt

Ook het Vlaams Belang roert zich in het debat. “De jeugd heeft al veel offers moeten brengen het laatste jaar”, reageert voorzitter van Vlaams Belang Sint-Truiden Roosmarijn Beckers in de krant Het Laatste Nieuws. “Kinderen zijn al de dupe van het nationale beleid waarbij de scholen gesloten werden en hun hobby’s drastisch ingeperkt, en dan komt dit er ook nog eens bij. Volgens de huidige coronamaatregelen mogen zwembaden wél open blijven (met uitzondering op de recreatiezones en subtropische zwembaden, die moeten wel gesloten blijven, red.), maar de stad beslist daar anders over omdat ze geen ‘officiële coronaproof opening kan organiseren’. Dat kunnen wij niet bevatten. Een officiële opening kan later nog. De stad zou beter eerst aan onze jongeren denken en dan pas aan de foto’s in de media.”


Het wordt top!

Maar schepen van Sport Jurgen Reniers (CD&V) ziet er allemaal geen graten in: "De opening moesten we 'even' uitstellen omdat het geplande testweekend met aantal gezinnen niet mocht doorgaan op advies van de provinciale veiligheidscel onder leiding van de gouverneur.

Hierdoor zijn de veiligheidsprocedures niet getest en kan de werf volgende week niet opgeleverd worden. We hopen na de paaspauze te mogen testen en openen. Ook ik zou er graag mijn baantjes gaan trekken! 4 weekjes wachten... Het wordt TOP!" Opvallend, in dit debat is de anders alomtegenwoordige burgemeester Veerle Heeren met geen verrekijker zelfs niet als een klein stipje te bespeuren.


We zullen zien


295 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page