top of page

"Er gaat maar 5 procent meer verloren": 22 Truiense fonteinen spuiten lustig verder, ondanks verlies

Oppositie reageert: "Onvoorstelbaar, in tijden van droogte is elke liter water of elk percentage verspilling teveel"


In Sint-Truiden is er blijkbaar geen gebrek aan water. Want daar spuiten de 22 stadsfonteinen van het Abdijplein rechtstreeks de riolering in. "Nog maar 5 procent van al het water gaat verloren", corrigeert schepen van Fonteinen Ingrid Kempeneers (CD&V)


"Tja de gleuf die het water moet doen verdwijnen in de vergaarbak is te smal gemaakt", steekt schepen van Fonteinen Ingrid Kempeneers (CD&V) van wal. "Daardoor komt er 5 % van het water over de gleuf en stroomt zo de Diesterstraat in. Ik weet het, dat zou niet mogen, maar we hebben het debiet van de fonteintjes minder gezet. Voor de rest werken de fonteinen prima, dus laten we ze aanstaan. 5 procent is toch niet zo heel veel hè. Of het een fout van de aannemer betreft, durf ik niet zeggen. Een bredere gleuf zou de zaak moeten oplossen."


Onvoorstelbaar

“Onvoorstelbaar, in tijden van droogte, zoals we die de laatste jaren kennen, is elke liter water of elk percentage verspilling teveel. Zeker als dat een nieuwe installatie is”, reageert gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove (sp.a).

716 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page