top of page

Gouverneur maakt rapport Heeren pas op 1 oktober over aan Vlaams minister Bart Somers"De Limburgse gouverneur Jos Lantmeeters zal pas op vrijdag 1 oktober zijn rapport en advies van sanctie betreffende de Truiense burgemeester Veerle Heeren (CD&V) overmaken aan Vlaams Minister voor Binnenlandse Aangelegenheden Bart Somers (Open Vld)", zegt Ronald Houbers, de kabinetschef van gouverneur Lantmeeters.


Dat is dus een halve maand later dan eerder aangekondigd door het kabinet Somers. De gouverneur baseert zich hiervoor op het rapport van Audit Vlaanderen en zijn eigen onderzoek. "Hij zal de minister ook een sanctie adviseren", zegt Arthur Orlians, de woordvoerder van Vlaams Minister van Binnenlandse Aangelegenheden Bart Somers. "Daarna heeft de minister een termijn van drie maanden om een effectieve sanctie uit te spreken. Dat kan gaan van een blaam, schorsing tot afzetting. Of het echt drie maanden zal duren? We gaan ons niet vastpinnen op en datum, maar ga er maar van uit dat minister Somers zich sneller zal uitspreken."

1.213 weergaven6 opmerkingen

6 commentaires


Hugo Hechtermans
Hugo Hechtermans
19 sept. 2021

De volledig partij-neutrale provinciegouverneur moet misschien nog snel iets "regelen" om één of andere grootgrondbezitter van een hand boven het hoofd te voorzien.

Of is het gewoon omdat hij absoluut zonder mondmasker met zijn "rapport en advies" naar babyface Somers wil ?


J'aime
Jan Goffa
Jan Goffa
21 sept. 2021
En réponse à

Wat doet u denken dat ik rood ben ? Helemaal niet ! Over Willy/Hilde Claes heb ik elders l menige keren mijn burgerlijke mening geuit. Er zijn mensen die nog partijloos en neutraal kunnen denken hoor. U leest met een gekleurde bril. Ga naar de opticien.

J'aime

Jan Goffa
Jan Goffa
19 sept. 2021

Tja, ondertussen kwam zijn eigen partijgenoot en ad-interim burgemeester Jelle Engelbosch in opspraak en dat vraagt natuurlijk een paar weken particratische negociatie. Deontologische rechtlijnigheid is er enkel voor de brave burgers.

J'aime
bottom of page