top of page

Het 'piepke duik' van Bert Stippelmans in de #metoo-affaire van Trupark“Zijn er nu ongeoorloofde feiten gebeurd bij het autonoom gemeentebedrijf (AGB) TruPark of niet?", vraagt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove zich af. "Nu weten de bevolking en zelfs de gemeenteraadsleden het nog altijd niet na twee maanden."

'Piepke duik' ook wel bekend als 'verstoppertje' is een politieke term die bezuiden de Demer vooral door liberale dames gebezigd wordt. Ik leg het even uit. Op en tijd en stond is het beter om van het politieke toneel te verdwijnen (duik). Wanneer het stof is gaan liggen, kan men weer zonder kleerscheuren tevoorschijn komen (piep). Hilde Vautmans (Open Vld) die we niet kunnen verdenken om de sociale media links te laten liggen, liet een gans Rave-weekend niets van zich horen (duik) om op dinsdagmorgen de Truienaren ervan te verzekeren dat alles onder controle was (piep). Tot grote ergernis van haar christendemocratische coalitiepartners overigens.


Ongewenste intimiteiten

Wie ook meester is in 'Piepke Duik' is de Ordingse voorzitter van de Truiense gemeenteraad Bert Stippelmans (cd&v). Die slaagt erin om ongelofelijke brokken te maken, om dan wekenlang niets van zich te laten horen. Neem nu de zaak van ongewenste intimiteiten die zich zouden afgespeeld hebben bij AGB Trupark dat instaat voor het beleid qua parkeren in Sint-Truiden.


Volgende doofpotoperatie?

"Ondanks vragen tijdens de twee laatste gemeenteraden van maart en april 2023 tijdens de geheime vergadering -omdat het over personen gaat- hebben we nog altijd geen antwoord gehad", zegt Ludwig Vandenhove (Vooruit). "Niet te verwonderen als we weten dat de voorzitter van de gemeenteraad ook voorzitter is van AGB Trupark. Is dit de volgende poging tot een doofpotoperatie? Voor de gemeenteraad van maandag 27 maart 2023 -de geheime vergadering -hebben wij zelf namens de VOORUIT fractie een bijkomend agendapunt ingediend. Zelfs dat was eveneens voor Bert Stippelmans geen reden om antwoorden te geven. De twee gemeenteraden na elkaar was de uitleg dat er snel een raad van beheer van AGB Trupark zou samengeroepen worden om de nodige uitleg te geven. Tot op vandaag is dit echter nog steeds niet gebeurd. Waarom kan deze meerderheid in Sint-Truiden toch niet transparant functioneren?"


Heel veel vragen

Want er blijven toch nog heel wat vragen onbeantwoord. Kan het trouwens dat Bert Stippelmans, voorzitter van het directiecomité, zijn persoonlijke vriend aanstelt ? Is daar wel een examen geweest? En wie zat dan in de jury? Waarom rijdt die man rond met de dienstwagen van oud-burgemeester Veerle Heeren? Wie heeft dat goedgekeurd? Werd daar een valse handtekening voor gebruikt? Stippelmans gaf te kennen na de kennisname van de klacht, iedereen te hebben belopen. Zowel het slachtoffer, haar vader, het CLB, de advocaten, de directeur, de personeelsdirecteur van de stad, enz? Tot verbijstering van velen sprak hij zelf over een 'zogezegd slachtoffer'. Verstaat burgemeester Ingrid Kempeneers dit dan onder de juiste procedures? We vroegen het hen, maar er kwam geen antwoord.


Dreigen en negeren

Opnieuw probeert de Stad Sint-Truiden een zaak die veel vragen oproept te laten uitdoven in geheime vergaderingen en onduidelijke procedures. Oppositieleden worden juridisch afgedreigd, vragen van journalisten genegeerd. Piepke duik op steroïde.
1.644 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Bình luận


bottom of page