top of page

Toezicht Wonen start onderzoek naar mogelijke belangenvermenging Jelle Engelbosch (N-VA)Namiddag raakte bekend dat Toezicht Wonen een onderzoek gestart is naar de mogelijke belangenvermenging binnen het SVK Land van Loon, waar eerste schepen Jelle Engelbosch (N-VA) in betrokken zou zijn. Het onderzoek komt er na een klacht van schepen Danny Deneuker (sp.a) uit Borgloon.


De Borgloonse eerste schepen Danny Deneuker (sp.a) stapte eind oktober naar Vlaams voogdijminister Matthias Diependaele na de dubieuze aanwerving van de echtgenoot van Jelle Engelbosch (N-VA) als coördinator bij Sociaal Verhuurkantoor Land van Loon. “Ik vraag de onmiddellijke vernietiging van deze beslissing. Ik kan deze belangenvermenging niet meer laten passeren, en heb dan ook klacht neergelegd bij de bevoegde voogdijminister”, klonk het bij de Loonse bestuurder. "Ik ben trots dat Kim met zijn jarenlange ervaring en relevante diploma’s met kop en schouders boven andere kandidaten uit stak", reageerde Jelle Engelbosch (N-VA) op de aantijgingen.


Doorverwezen

Vlaams voogdijminister Matthias Diependaele heeft de klacht nu doorverwezen naar Toezicht Wonen, de afdeling van het agentschap Wonen Vlaanderen dat toezicht uitoefent op de kernactiviteiten en het financieel en administratief beheer van sociale woonactoren. De afdeling voert globale onderzoeken uit bij SHM's en SVK's, basis- en verhoogd toezicht en past handhavingsmaatregelen toe (schorsen, vernietigen, in gebreke stellen, boete opleggen red.). "We hebben die klacht op 4 november van het kabinet van minister Diependaele binnengekregen", zegt Helmer Rooze, administrateur-generaal van het agentschap Wonen-Vlaanderen aan de redactie van Trudocs. "Toezicht Wonen heeft nu 45 dagen de tijd om een onderzoek te voeren naar de feiten alvorens het resultaat van het onderzoek op ten laatste 19 december over te maken aan het kabinet. In zeer uitzonderlijke gevallen kan het zijn dat het onderzoek vanaf 19 december nog eens met 90 dagen verlengd wordt."


Wordt vervolgd.

366 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page