top of page

Waarom Trudocs de polemiek in deze stad onverminderd zal blijven voeren“De persoonlijke aantijgingen in deze stad gaan te ver en moeten stoppen". Deze cri de coeur van de Truiense schepen van Ruimtelijke Ordening Jelle Engelbosch (N-VA) konden we vandaag lezen in Het Laatste Nieuws. Aanleiding waren de perikelen rond de onderhandse aankoop van een stuk grond van de Velmse kerkfabriek.


Maar ik heb nieuws voor u, mijnheer Engelbosch. Er is een reden waarom Truienaren Trudocs lezen, mij dagelijks tegenhouden in de supermarkt of in de winkelstraat om mij op mijn hart te drukken om zeker niet op te geven. Ken je die? Wel, de reden is dat de mensen het moe zijn. Ze zijn het moe te vernemen dat hun burgemeester voorkruipt in de grootste gezondheidscrisis die deze stad gekend heeft en nu doet of er niets aan de hand is. Ze zijn het moe dat u uw eigen man aan een job hielp in SVK Het Land van Loon en stiekem een stuk grond onderhands kocht van de kerkfabriek van Velm. Ze zijn het moe dat alles en iedereen moet springen voor het Cosmocafé. Ze zijn het moe dat Jean-Marie Potters een betoncentrale wil plaatsen in het rustige Duras. Ze zijn het moe dat er dadingen van meer dan 1 miljoen euro worden afgesloten terwijl deze stad bulkt van de schulden. Ik kan zo nog wel even doorgaan.


Keihard en recht voor de raap

Maar, weet u, wat hen vooral tegen de borst stoot, is dat jullie alles maar allemaal in de doofpot willen stoppen. Niets aan de hand, alles komt goed. Geen verantwoording. De Truienaren zijn misschien braaf, maar echt niet dom. Dus neen, wij stoppen niet met de wantoestanden en kuiperijen aan te klagen en zullen de polemiek onverminderd blijven voeren. Keihard en recht voor de raap. Want heel eerlijk, dat verdient de Truienaar.

999 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments


Hugo Hechtermans
Hugo Hechtermans
Sep 28, 2021

Die "cri de coeur" van onze geitenboer klinkt wel als een bedreiging, en dat lijkt wel zijn handelsmerk...

Like

Jan Goffa
Jan Goffa
Sep 28, 2021

Wie schaamtegevoel heeft kruipt niet voor of eigent zich geen bezittingen toe op basis van voorkennis of voorrechten die anderen bedrieglijk onthouden worden. Nu ja, schaamtegevoel in de politiek ? Het is niet iedereen gegeven om gewetenloos van twee of meer (stads)walletjes te kunnen eten.

Like
bottom of page