top of page

Wie verdeelt de koek?



Nu gouverneur Jos Lantmeeters samen met zijn kabinetschef Ronald Hoebers nog enkele dagen nadenkt over de sanctie van de Truiense burgemeester Veerle Heeren (CD&V), staan in Sint-Truiden de zenuwen erg gespannen. Neem nu de laatste Facebook-post van Veerle Heeren, waar ze koeken uitdeelt aan de werkmannen van de stad.


U moet weten dat die stadswerkmannen onder schepen van Openbare Werken Ingrid Kempeneers (CD&V) vallen. Maar de Bella Donna van de Truiense CD&V blaast even uit op vakantie in Frankrijk. Normaal gezien zou ze dat aan haar nieuwe zwembad doen. Maar één en ander maakt dat het zwembad maar niet afgeraakt. Soit, op vakantie dus. Maar wat doet de Truiense burgemeester. Die gaat achter haar rug, het mooie weer maken met 'haar' werkmannen. Gezellige babbel, lekkere koeken. "Jullie verdienen dat", zegt ze moederlijk tegen de noeste werkers. In 'la douce France' kookt Kempeneers van woede. Ook dichter bij huis is er iemand 'not amused'. "Kunt ge zoiets niet samen doen?", schreeuwt Jelle Engelbosch door de telefoon? "Je ging vanaf nu toch alles samen doen?"


Burgemeester Pascy

Ondertussen wrijven de liberalen zich gniffelend in de handen. De straf van Veerle zou minimum 3 maanden schorsing bedragen, als het niet meer zal zijn. Jelle zit moeilijk met zijn stuk grond voor zijn geitjes. Als je met zo'n zwaard van Damocles boven je hoofd rondloopt, kan je toch moeilijk de sjerp omgorden. De Open Vld ruikt zijn kans. De droom van Pascy als burgemeester van Sint-Truiden is terug van onder het stof gehaald. Afwachten wat de Truiense gemeenteraad maandag zal brengen en vrijdag 1 oktober de Limburgse gouverneur. Het belooft een spannende herfst te worden.

1.442 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page