top of page

1 jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen: De Comeback van Ludwig Vandenhove

Bijgewerkt op: 13 jul. 2023


Na de zomervakantie zal de politieke koorts in Sin City ongetwijfeld de hoogte in schieten. Wij maakten in de broeierige luwte van de julimaand een stand van zaken per partij op. Vandaag Vooruit.


Vooraleer u verder leest, schotelen we u nog even de resultaten van 2018 voor. Let wel, in 2024 is men voor de gemeente niet meer verplicht te gaan stemmen. Wat hiervan het effect wordt, moeten we simpelweg afwachten.


Voor Vooruit zetelen vandaag in de de Truiense gemeenteraad de volgende 10 kameraden en gezellinnen in volgorde van hun naamstemmen: Ludwig Vandenhove 4.084, Filip Moers 1927, Johny Vangrieken 1.539, Eddy El Herbouti 1.498, Gert Stas 1477, Maurice Hollebeke 1.390, An Knaepen 1.330, Marleen Thijs 1.278, Hilde Cops-Visser 1.152 en Erwin Vaes 1.130.


Haken af: An Knaepen


Twijfelen: Hilde Cops-Visser, Johnny Vangrieken en Filip Moers.Sterkhouder: Zonder enige twijfel is dat huidig Vlaams parlementslid en senator Ludwig Vandenhove. Naar alle waarschijnlijkheid zal Vandenhove de lijst dan ook opnieuw trekken. De man die ieder weekend opnieuw onvermoeibaar als een echte straathond elke pensenkermis en kienavond blijft afschuimen. Met pen en en een stapel bierkaartjes in de aanslag, niet vies van enig dienstbetoon. De man zit al zolang in de stiel dat de oude politieke cultuur die hij belichaamt wel eens opnieuw als succesformule kan gehanteerd worden. Ook de voortdurende schandaalsfeer rond de huidige meerderheid blaast Vooruit de nodige wind in de rode zeilen. De enige die Ludwig Vandenhove stokken in de wielen kan steken, is de bij wijlen bourgondische Ludwig Vandenhove zelf.


De sidekick: Hier stelt zich meteen al een probleem. Wordt dat Carl Nijssens die de steun geniet van Conner Rousseau en stilaan zijn opwachting maakt of wordt dat dossiervreter Gert Stas die nu toch al een tijdje meedraait als fractieleider. En wat betekent dat voor de volkse Eddy El Herboutti wiens populariteit tegenover de vorige verkiezingen alleen maar gegroeid is. Een broedertwist lonkt.

Opkomend talent: De Truiense socialisten hebben weinig aan personele vernieuwing gedaan. Ook een prominente vrouwelijk kandidaat ontbreekt op dit moment. Meteen ook een flinke bedreiging voor de kameraden.


Bedreigingen: Vooruit kristalliseert zich rond haar nationale voorzitter. Moest Conner Rousseau na de zomer verder in opspraak komen, kan dat dat lokaal op hen afstralen. Al dient meteen gezegd te worden, dat het imago van Vandenhove wel diametraal tegenover dat van Conner Rousseau staat.


Stoorzender: Deus ex machina Carl Nijssens zou de goede sfeer in de rode rangen kunnen verstoren, al moet daarbij gezegd worden dat Nijssens over het juiste fingerspitzengefühl beschikt om dergelijk scenario in de kiem te smoren.


1.290 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page