top of page

1 jaar voor gemeenteraadsverkiezingen: Haalt Ingrid Kempeneers toneelhaak boven voor Veerle Heeren?

Bijgewerkt op: 13 jul. 2023Na de zomervakantie zal de politieke koorts in Sin City ongetwijfeld de hoogte in schieten. Wij maakten in de broeierige luwte van de julimaand een stand van zaken per partij op. Vandaag de cd&v.


Vooraleer u verder leest, schotelen we u nog even de resultaten van 2018 voor. Let wel, in 2024 is men voor de gemeente niet meer verplicht te gaan stemmen. Wat hiervan het effect wordt, moeten we simpelweg afwachten.


cd&v

De in deze legislatuur veelgeplaagde christendemocraten hadden in 2018 nog 10 zetels in de Truiense gemeenteraad: Veerle Heeren 3793, Carl Nijssens 1779, Ingrid Kempeneers 1562, Jurgen Reniers 1553, Jef Cleeren 1250, Bert Stippelmans 1123, Stijn Vanoirbeek 1040, Christophe Elen 967, Raf Herbots 963, Raymonde Spiritus 960. Oud-burgemeester Jef Cleeren overleed op 25 december 2021 en eerste opvolger Eveline Kevers viel in. Na alle schandalen krijgt burgemeester Ingrid Kempeneers naar verluidt met veel moeite haar lijst gevuld.


Haken zeker af: Carl Nijssens en Jef Cleeren.


Haken zeer waarschijnlijk af: Raymonde Spiritus en Christophe Elen (beiden met roots in de volkswijk Sint-Pieter), Bert Stippelmans.


Twijfelen: Eveline Kevers en Raf Herbots.Sterkhouder: De huidige burgemeester Ingrid Kempeneers is zonder twijfel de hoop in zeer bange dagen. De bella donna uit Ordingen houdt voorlopig stand en is volks genoeg om de Truienaar gunstig te stemmen. Aan haar dossierkennis wordt door vriend en vijand stevig getwijfeld, al viel ze voorlopig niet te zeer door de mand.


De sidekick: Kempeneers hoopt op de linkse kracht van Jurgen Reniers, die over een flinke achterban beschikt in de wijk Nieuw Sint-TruidenOpkomend talent: Basile Moyaerts. De jeune premier grootgetrokken in de aloude CVP-traditie. Intelligent en beschikkend over een zuiver tjevenDNA. Al vinden Truiense jongeren de steeds in driedelig pak rondlopende politicus in de dop, eerder ietwat een zonderling dan een politieke vernieuwer.


Bedreigingen: Het wegvallen van Carl Nijssens, Jef Cleeren en mogelijks Raymonde Spiritus betekenen een flinke aderlating voor de partij van weleer. Ook wordt het bang afwachten wat het laatste rapport van Audit Vlaanderen zal berichten en is het uitkijken naar de verdere val van financieel directeur Luc Vandijck en wie die mogelijks zal meesleuren.Stoorzender: Veerle Heeren en haar kabinetchef Inge Van Wayenberghe. Heeren heeft nog steeds niet begrepen dat haar carrière voorbij is en wil in 2024 dan ook een prominente plaats op de lijst bekleden. Ondertussen loopt haar kabinetchef als een hond in een kegelspel in de stedelijke administratie rond tot grote ergernis van burgemeester Kempeneers die elke dag steeds meer op zoek is naar een flinke toneelhaak.1.608 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page