top of page

Truienaar Jan Flamend oog in oog met General Mark A. Milley, Chairman of the Joint Chiefs van de VS


in picture: General Mark A. Milley, the 20th Chairman of the Joint Chiefs of Staff, the nation’s highest-ranking military officer, and the principal military advisor to the President, Secretary of Defense, and National Security Council. (midden)


Truienaar en ondernemer Jan Flamend (62) was amper bekomen van zijn eigenaardig telefoongesprek of daar staat hij in de lift van het Intercontinental Hotel in Athene oog in oog met General Mark A. Milley, de 20ste Chairman of the Joint Chiefs van de VS. De man die naar zijn Chinese tegenhanger belde om te zeggen dat Trump gek was.


"Ik kom zaterdag toe in het Intercontinental Hotel in Athene, waar we volgende week een salesconferentie voor een grote klant gaan animeren", steekt Truienaar Jan Flamend (62) van wal. "Het hotel, een bekende conferentie-locatie, is een versterkte vestiging omdat er een driedaags congres van de NATO plaats vindt. Honderden fraai uitgedoste militairen paraderen door de ruime gangen. Vooral de witte Navy-uniformen vallen op. Na de check-in ga ik naar mijn kamer op de vierde verdieping. Daar staan twee militairen op wacht. Ze bekijken mij bozig, met een gezicht van ‘wa komde gij hier doen, menneke.’ Ze laten mij evenwel zonder probleem passeren."


Vier kleerkasten in de lift

"Een uur later wil ik de lift nemen om naar mijn collega’s in de bar te gaan", gaat Flamend verder. "De lift gaat open, en die is overbevolkt door vier kleerkasten en één man in bruin uniform. De kleerkasten stappen uit, kijken rond en begeleiden de man, goed en veilig ingesloten naar een kamer op de vierde verdieping. Ik herken de man in het bruine uniform met de talloze eretekens op linker- en rechterborst."


De Topdog

Het is Mark A. Milley, de chairman van de joint chiefs of staff van het Amerikaanse leger. De belangrijkste generaal ter wereld, de 'topdog' van alle military, een man die op een budget van honderden triljoenen dollars zit, de baas van miljoenen soldaten, de belangrijkste adviseur van de president. Hij is van geblokt formaat, heeft wallen onder zijn ogen, en kort geknipt grijs haar. Hij kijkt nors en bezorgd. Met wat zich in Afghanistan afspeelt, heeft hij geen al te beste beurt gemaakt. Hij is ook de man die zijn Chinese collega belde om hem te verzekeren dat Trump gek is en dat hij elke aanval op China zal voorkomen. Die man loopt op twee meter van mij de gang in. Ik besef plots hoe fysiek macht kan zijn, die bodyguards, de strakke beveiliging, dat allemaal om een machtig man in leven te houden."

Of Flamends rare telefoon van vrijdag te maken heeft met de NATO-top in Athene zullen we maandag misschien te weten komen.615 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page